Έτσι ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων! Οι μεγάλες δυσκολίες τους

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για να ανοίξει και πάλι η αγορά σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας της Μαγνησίας από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα επαναφοράς σταδιακά στη νέα καθημερινότητα. Τα καταστήματα μπορεί να παραμένουν κλειστά, αλλά οι περισσότεροι επαγγελματίες εκφράζουν αισιοδοξία και έχουν θετική σκέψη, γνωρίζοντας παράλληλα ότι θα είναι και μία δύσκολη περίοδος και τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος επισημαίνει ότι «οι δυσκολίες σαφώς υπάρχουν, όμως υπάρχει και μια θετική ψυχολογία ότι αφήνουμε σιγά σιγά όλο αυτό, έστω και με τους περιορισμούς, που θα υπάρχουν στα καταστήματα. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν περιορισμοί, είναι δεδομένο ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ορίζουν οι ειδικοί της υγείας.

Η εμπορική αγορά του Βόλου ετοιμάζεται για να εξυπηρετήσει ξανά το καταναλωτικό κοινό έπειτα από παύση σαράντα και πλέον ημερών. Θα είναι δύσκολο να δουλέψουμε με μάσκες και γάντια και να μετράμε τους πελάτες που μπαίνουν στα καταστήματά μας, αλλά πρέπει να προσαρμοσθούμε για το καλό της υγείας όλων μας. Υπάρχει ασφάλεια στα καταστήματά μας. Να προτιμήσει ο κόσμος τα τοπικά καταστήματα, να στηρίξει την τοπική οικονομία, το έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ. Ο μόνος τρόπος να στηρίξεις την τοπική οικονομία, είναι να στηρίξεις τις τοπικές επιχειρήσεις».

Δηλώσεις καταστηματαρχών 

Η Ευαγγελία Χαρχαρή έχει ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα υποδημάτων του Βόλου και δηλώνει αισιόδοξη, αφού -όπως λέει- «είναι πολύς ο καιρός της καραντίνας και του εγκλεισμού και γι’ αυτό έχουν δημιουργηθεί πολλές ανάγκες στον κόσμο. Η ψυχολογία λέει ότι ο κόσμος πρέπει να εκτονωθεί. Στα σχέδιά μας είναι να κάνουμε και προσφορές με ειδικές τιμές για τους πελάτες μας, υπό τη μορφή έκπτωσης. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος αυτή του κλεισίματος και της απραξίας για οποιονδήποτε επιχειρηματία, γιατί προερχόμαστε από έναν δύσκολο χειμώνα».

Η Μαρία Φατσή, αισθητικός στο επάγγελμα και ιδιοκτήτρια ενός από τα παλαιότερα κέντρα αισθητικής στον Βόλο, έπειτα από απραξία τόσων ημερών, ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκ νέου τις πελάτισσές της σε ένα Ινστιτούτο Αισθητικής που θα πρέπει να λειτουργήσει κάτω από νέους κανόνες.

«Στον κλάδο μας πάντα είχαμε υψηλά στάνταρντς ασφαλείας και υγιεινής και από παλιά κάναμε χρήση προστατευτικών μασκών, γαντιών και ειδών μιας χρήσης για να εξασφαλίσουμε την υγεία του πελάτη ,αλλά και τη δική μας. Τώρα καλούμαστε να εργαστούμε αναλόγως των τετραγωνικών του χώρου μας, με αποκλειστικά ραντεβού και με ακόμη πιο αυξημένα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Είμαι αισιόδοξη, θα το παλέψουμε και τελικά θα βγούμε και κερδισμένοι, αλλά πρωτίστως νικητές» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις