Έντονο ενδιαφέρον των αμερικανικών εταιριών για επενδύσεις

Για έντονο ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών για επενδύσεις στην περιοχή της Μαγνησίας με απαρχή το λιμάνι του Βόλου και την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του, έκανε λόγο στη συνάντηση που είχε με τους Βουλευτές Μαγνησίας και τους Γενικούς Γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής και Τουρισμού, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ.

Η ανάρτηση του Πρέσβη των ΗΠΑ

Σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο Αμερικανός διπλωμάτης, έκανε λόγο για μια ζεστή συνάντηση με τον φίλο του Βολιώτη επιχειρηματία στον χώρο της ναυτιλίας και υποψήφιο Ευρωβουλευτή στις τελευταίες εκλογές με τη ΝΔ, κ. Γιώργο Ξηραδάκη.

Μέσα από την ανάρτηση ευχαρίστησε τους πολίτες της Μαγνησίας δια των εκπροσώπων τους για την ζεστή φιλοξενία που επιφύλαξαν στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν εγκατασταθεί στο Βόλο και το Στεφανοβίκειο, κάνοντας λόγο για αυξημένη συνεργασία στην περιοχή.

Το κύριο μέρος της συζήτησης αφορούσε στο λιμάνι του Βόλου και στις προοπτικές ανάπτυξής του, ενώ τονίστηκε ότι Αλεξανδρούπολη και Βόλος αναμένεται να έχουν κοινή αναπτυξιακή πορεία.

Στη διάρκεια πάνω από μίας ώρας συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ξηραδάκη, ο κ. Πάιατ υποδέχθηκε τους κ.κ. Μπουκώρο, Μακρή, Λιούπη, Μαραβέγια, Τριαντόπουλο και Λούλη ζητώντας τους να δείξουν καλή διάθεση απέναντι στις προοπτικές που διανοίγονται για τη Μαγνησία μέσω των αμερικανικών επενδύσεων με κύριο γνώμονα να αποφευχθεί η γραφειοκρατία που μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους.

Πέρα από το λιμάνι ωστόσο εκφράστηκε ενδιαφέρον επενδύσεων και στον πρωτογενή τομέα καθώς επίσης και στον τουρισμό και τα logistics.

Σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα άλλωστε δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας στον τομέα της αγροτικής τεχνολογίας (agrotech) έχουν αντλήσει και αμερικανικά κεφάλαια για την ανάπτυξή τους, ενώ δραστηριοποιούνται και επί αμερικανικού εδάφους.

Σε ότι αφορά το σκέλος των κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ο κ. Πάιατ τόνισε ότι θα συνεχιστεί μη στενή συνεργασία, δεδομένου ότι οι εμπειρίες των συμμετεχόντων σε αυτές και από τις δύο πλευρές είναι πολύ θετικές.

Τέλος ο κ. Πάιατ έκανε γνωστό σκοπεύει σύντομα να επισκεφθεί και πάλι τις εγκαταστάσεις τις Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να επισκεφθεί και τον Βόλο.

Ξηραδάκης: Πρέπει να μπει ο Βόλος στον χάρτη των επενδύσεων

Με αφορμή τη συνάντηση, την πρωτοβουλία της οποίας είχε ο ίδιος, ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Ξηραδάκης τόνισε μιλώντας στο magnesianews.gr ότι πρόθεσή του είναι να κάνει ότι μπορεί για να γίνουν επενδύσεις στην περιοχή.

«Πρέπει να μπει ο Βόλος στον χάρτη των επενδύσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις δεν έρχονται με δηλώσεις στις εφημερίδες.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη σημερινή συνάντηση ο κ. Ξηραδάκης δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να διοργανώσει και άλλες συναντήσεις με πρέσβεις άλλων χωρών στην Ελλάδα, με σκοπό τη διερεύνηση προθέσεων για επενδύσεις στη Μαγνησία.

Σε ότι αφορά το λιμάνι του Βόλου ο κ. Ξηραδάκης τόνισε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών που διαχειρίζονται επενδυτικά κεφάλαια,χωρίς όμως να τις κατονομάσει, ενώ δήλωσε ότι η οποιαδήποτε επένδυση στο Βόλο συναρτάται άμεσα με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: magnesianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις