Άνοιγμα της παραλίας και επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών ζητάει ο δήμαρχος Βόλου

Την άρση των περιορισμών κυκλοφορίας, το άνοιγμα της παραλίας, καθώς και την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών σε όλη την μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, από τη Δευτέρα 27 Απριλίου, προτείνει -με επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά- ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος.

Στην επιστολή του, ο κ. Μπέος αναφέρει ότι η πρότασή του βασίζεται «στην εξαιρετική, άψογη θα την χαρακτηρίζαμε, συμπεριφορά της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών του Βόλου απέναντι στα δύσκολα, επίπονα και ενίοτε επώδυνα, αλλά πάντα αναγκαία, μέτρα περιορισμού μετακινήσεων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, που συνετέλεσαν ώστε στην περιοχή μας να έχουμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα».

«Οι προτάσεις τελούν υπό την κρίση της κυβέρνησης και θα αξιολογηθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και καθώς μετά από τους επισταμένους ελέγχους που διενεργήσατε με τον ΕΟΔΥ δεν διαπιστώθηκε ούτε ένα κρούσμα μεταξύ των Ρομά στην περιοχή μας, να εξετάσετε την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών, η διακοπή λειτουργίας των οποίων έχει σημαντικά δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στους παραγωγούς του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής (μεταξύ των οποίων σημειωτέον δεν υπάρχει ούτε μία άδεια σε πολίτη καταγωγής Ρομά), αλλά και τους καταναλωτές που προμηθεύονται φρέσκα προϊόντα και σε φθηνές τιμές.

Και δεύτερον να αποδοθεί στην κυκλοφορία, από τη Δευτέρα 27 Απριλίου, για περίπατο-αναψυχή και άσκηση το κεντρικό τμήμα της παραλίας του Βόλου, από Κ. Καρτάλη μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου (συμπεριλαμβανομένου και του πάρκου)», προσθέτει ο κ. Μπέος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις