Τέσσερα νέα κρούσματα κορoνοϊού στον Βόλο

Τέσσερα είναι τα νέα κρούσματα κορoνοϊού, που καταγράφηκαν χθες στον Βόλο και όλα προήλθαν από την ιχνηλάτηση των επαφών της 25χρονης υπαλλήλου στο Δήμο Βόλου.

Ειδικότερα, επιβεβαιώθηκε ένα θετικό κρούσμα σε πολίτη, που εξυπηρετήθηκε στο Δημαρχείο, ενώ από κορoνοϊό νοσούν ο 80χρονος πατέρας της 25χρονης, όπως και τα δύο μικρά παιδιά της.

«Καθαροί» οι υπάλληλοι – Ένα κρούσμα σε πολίτη

Λιγότερο από 24 ώρες χρειάστηκαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εξετάσουν τα 99 δείγματα, που έλαβαν το απόγευμα της Πέμπτης από εργαζομένους στο Δημαρχείο Βόλου, αλλά και από πολίτες που είχαν εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Βόλου «από τα 99 δείγματα υπαλλήλων του Δήμου και επισκεπτών του Δημαρχείου, που ελήφθησαν από ειδικό κλιμάκιο του Οργανισμού, ένα βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Διευκρινίζεται ότι το κρούσμα δεν αφορά υπάλληλο του Δήμου, αλλά επισκέπτη, και φυσικά τις περαιτέρω ενέργειες (ιχνηλάτηση κλπ) προχωρεί ο ΕΟΔΥ».

Θετικοί στον κορονοϊό ο πατέρας και τα δυο μικρά παιδιά της 25χρονης

Ωστόσο, ιχνηλασία έγινε και στις πολύ στενές επαφές της 25χρονης και επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα. Ειδικότερα χθες, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το οποίο εξέτασε 13 δείγματα του συγγενικού περιβάλλοντος της 25χρονης βρήκε θετικούς στον ιό τον 80χρονο πατέρα της εργαζόμενης, όπως και τα δύο της παιδιά, το ένα 3 ετών και το άλλο λίγων μηνών. Τόσο τα παιδιά, όσο και ο πατέρας της νεαρής βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ σε βιομηχανική μονάδα του Βόλου – Αρνητικά όλα τα δείγματα

Στο μεταξύ, κινητοποίηση υπήρξε χθες και σε βιομηχανία του Βόλου, όπου εργάζεται ο 40χρονος σύζυγος της 35χρονης Βολιώτισσας, που επιβεβαιώθηκε πως νοσεί από κορονοϊό, όπως και η σύζυγός του.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε τον εργασιακό χώρο , στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών, έλαβε δείγματα από το προσωπικό και χθες το βράδυ έγινε γνωστό πως όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ σε βιομηχανική μονάδα του Βόλου