Τρία κρούσματα οστρακιάς σε νηπιαγωγείο του Βελεστίνου

Κρούσματα οστρακιάς παρουσιάστηκαν σε παιδιά, σε νηπιαγωγείο του Βελεστίνου. Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Ρ. Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, το 2ο Νηπιαγωγείο Φερών Βελεστίνου, θα παραμείνει κλειστό από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, λόγω εμφάνισης των κρουσμάτων.

Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ανέφερε πως υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα οστρακιάς σε μαθητές νηπιαγωγείου, γι’ αυτό και το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Παρασκευή.

«Από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου σε σύνολο 40 παιδιών στο 2ο νηπιαγωγείο Βελεστίνου είχαμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα οστρακιάς.

Είχαμε πολλές απουσίες λόγω ιώσεων, αλλά το πρόβλημά μας ήταν τα τρία κρούσματα  και γίναμε αποδέκτες έντονης ανησυχίας από την πλευρά και των γονέων και της σχολικής κοινότητας. Δημιουργήθηκε ένας πανικός και φόβος για τη μετάδοση.

Απ’ ότι ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση του νηπιαγωγείου με μια επικοινωνία που είχε με το ΚΕΛΠΝΟ, η λοίμωξη αυτή είναι μεταδοτική και έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τον οργανισμό. Χρειάζεται επιμελής απολύμανση, σαπούνισμα όλων των αντικειμένων σε καθημερινή βάση και συχνός αερισμός των αιθουσών.

Ειδικά για το θέμα της λοίμωξης απαιτούνται δέκα ημέρες ανάρρωσης όταν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Γι’ αυτό και αποφασίσαμε μέχρι την Παρασκευή να παραμείνει κλειστό το σχολειό και την Παρασκευή θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και θα επανέλθουμε εάν χρειαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.

Πηγή: magnesianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις