Ξεκινά η δεύτερη θεματική εβδομάδα του ΚΕΠ Υγείας στον δήμο

Με επιτυχία έκλεισε η 1η θεματική εβδομάδα του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Ρ. Φεραίου, αφιερωμένη στη διατροφική συμβουλευτική. Οι δημότες μίλησαν με τους ειδικούς και πήραν οδηγίες σωστής διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Η παραπάνω δράση υλοποιήθηκε από τους νέους επιστήμονες ειδικούς του Δήμου:

  • Ραφαηλία Καλαμπακιώτη, Διατροφολόγο –Διαιτολόγο Ελένη Μπαζούκη, τελειόφοιτη τμήματος «Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας» ΔΙ.ΠΑ.Ε Θεσσαλονίκης,
    και
  • Χονδρογιάννη Νεοκλεία, Διαιτολόγο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, στο Βελεστίνο, στο χώρο του Κέντρου κοινότητας και στο χώρο του Κέντρου υγείας Βελεστίνου, στο Ριζόμυλο, στα Κανάλια και Αγ. Γεώργιο με προγραμματισμένα ραντεβού.
Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη δήλωσε:

«Το ενδιαφέρον των δημοτών και η συμμετοχή τους, μας δίνει ευχάριστα μηνύματα σε σχέση με την πρωτοβάθμια υγεία και τη πρόληψη.

Όλοι έχουμε καθήκον να συμμετέχουμε και να φροντίζουμε να ενισχύουμε τις δυνατότητες προσέγγισης ανάλογων παροχών στο πληθυσμό, προάγοντας την πρόληψη και την υγεία των δημοτών.

Ευχαριστούμε θερμά τους ειδικούς για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν σε άτομα με κάποια διατροφο-εξαρτώμενη ασθένεια ή και σε όσους επιθυμούσαν κάποια αλλαγή στο σωματικό τους βάρος για να λάβουν μια διατροφική συμβουλή και οδηγία. Σίγουρα όλοι μπορούμε με τη σωστή συμβουλευτική να έχουμε μια υγιεινή, πλήρη, ισορροπημένη διατροφή, που θα μας δίνει ενέργεια και ευεξία!».

Πηγή: e-thessalia.gr