Σαρωτικοί έλεγχοι της εφορίας στο Πήλιο

Σε σαρωτικούς ελέγχους προχώρησαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου καθώς και την Κυριακή, κλιμάκια της εφορίας σε επιχειρήσεις κυρίως του Ανατολικού Πηλίου. 

Μετά τους ελέγχους σε επιχειρήσεις του Βόλου, λίγο πριν το μεταμεσονύκτιο λουκέτο που προκάλεσαν αντιδράσεις από τον Σύλλογο Εστίασης Μαγνησίας, το Σαββατοκύριακο, στο στόχαστρο των κλιμακίων ελέγχου βρέθηκαν επιχειρήσεις κυρίως του ανατολικού Πηλίου, σύμφωνα με το thestival.gr.

Όπως αναφέρει ο Ταχυδρόμος του Βόλου, παγγελματίες σε παραλιακούς προορισμούς όπως το Χορευτό, ο Αη Γιάννης και οι Αγιοι Σαράντα δέχθηκαν σαρωτικούς ελέγχους από κλιμάκια της εφορίας χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό, αν βεβαιώθηκε κάποια παράβαση και αν επιβλήθηκε πρόστιμο.

«Η εστίαση βρίσκεται στο στόχαστρο. Δεν φθάνουν τα μέτρα, μας έχουν τρελάνει στους ελέγχους. Οι έλεγχοι είναι πολλαπλοί και σε όλα τα επίπεδα. Δεν προλαβαίνουμε να ανασάνουμε», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου.

Πάντως η γιορτή του Δεκαπενταύγουστο λειτούργησε ως ανάσα για τον τουριστικό κόσμο του Πηλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, η επισκεψιμότητα κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι κρατήσεις στα καταλύματα ανήλθαν στο 80% και φαίνεται ότι η υψηλή κίνηση θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες.

«Εως και το τέλος της εβδομάδας υπάρχουν υψηλές κρατήσεις», σημείωσε στον Ταχυδρόμο ο κ. Ζαφείρης.

Ενθαρρυντικά μηνύματα έρχονται και από πλευράς κοινωνικού τουρισμού. Όπως σημείωσε ο κ. Ζαφείρης ήδη παρατηρείται ενδιαφέρον από Ελληνες- δικαιούχους των voucher του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού να προχωρήσουν σε κρατήσεις για τις διακοπές τους, δίνοντας μία επιπλέον «ανάσα» στον τοπικό τουρισμό που έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις