Αυτοψία βουλευτών στο ρήγμα του φράγματος

Οικονομική πληγή για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου αποτελεί ρήγμα στο Φράγμα Παναγιώτικο με την δημοτική αρχή να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για το ίδιο το φράγμα όσο και για το δίκτυο αγωγών μεταφοράς νερού.

Το φράγμα έχει υποστεί ρήγμα στο στεφάνι του έργου με τις απώλειες νερού να υπολογίζονται σε περίπου 300 κυβικά μέτρα την ώρα.

Χθες, πραγματοποιήθηκε αυτοψία βουλευτών του νομού στο φράγμα αλλά και στο δίκτυο αγωγών που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.

Στην αυτοψία και στο κάλεσμα του δημάρχου ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας:
  • Χρήστος Μπουκώρος
  • Κώστας Μαραβέγιας
  • Αθανάσιος Λιούπης

και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Αλέξανδρος Μεικόπουλος
  • Κατερίνα Παπανάτσιου

Όπως εξήγησαν οι αρμόδιοι μηχανικοί, στο φράγμα υπάρχει μεγάλη απώλεια νερού ενώ ο εξοπλισμός του δικτύου υπολειτουργεί και είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες.

Εμφανής είναι και ο κίνδυνος ατυχήματος με τον δήμαρχο να τονίζει ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και μετά η επάρκεια νερού.

Ο κ. Μιτζικός ζήτησε έργα για την αποκατάσταση της ζημιάς του φράγματος με 1,5 εκ. ευρώ, του δικτύου αγωγών μεταφοράς του νερού με περίπου 300.000 ευρώ αλλά και έργο προστασίας των δύο ταχυδιυλιστηρίων.

Από τη στιγμή που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή, ένα από τα ζητήματα που αποτελούσε «καυτή πατάτα» ήταν το Παναγιώτικο τόνισε στους βουλευτές ο δήμαρχο Μιχάλης Μιτζικός.

Στη δημοσιότητα, όπως είπε, έχουν έρθει τα αιτήματα και οι επιστολές προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα Υπουργεία όσον αφορά το πρόβλημα και το αίτημα χρηματοδότησης με 1,5 εκ. ευρώ για το φράγμα και 250.000-300.000 για το δίκτυο αγωγών.

«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τη δημοτική αρχή. Στελεχωνόμαστε από επιστήμονες μηχανολόγους και η ενημέρωση που έγινε είναι τεχνοκρατική, σωστή και αντικειμενική.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να πράξει τα δέοντα για την ασφάλεια των κατοίκων και την αποκατάσταση του φράγματος. Μετά την ασφάλεια των κατοίκων, είναι η ασφάλεια και η επάρκεια του νερού. Χωρίς το Παναγιώτικο το μισό Πήλιο δεν θα έχει νερό».

Πηγή: e-thessalia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις