Περισσότερα από 300 σκυλιά κινδυνεύουν να βρεθούν στους δρόμους της πόλης

«Βόμβα» στον Αλμυρό. Περισσότερα από 300 σκυλιά κινδυνεύουν να βρεθούν στους δρόμους της πόλης, καθώς η ηλικιωμένη γυναίκα που σε δικό της οικόπεδο φιλοξενεί τα ζώα, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι δημοτικές αρχές του Αλμυρού επαναπαυμένες επί χρόνια στην προσφορά της ηλικιωμένης, δεν δημιούργησαν καταφύγιο αδέσποτων και φρόντιζαν μόνο να αγοράζουν τροφές για να την βοηθούν στην φροντίδα των ζώων.

Μετά την περιπέτεια της υγείας της που βρίσκεται σε εξέλιξη, στον Αλμυρό υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών, για να συγκεντρωθούν τροφές, ώστε να ταϊστούν τα ζώα, που ανά πάσα στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος να ελευθερωθούν, εφόσον κανείς δεν έχει την φροντίδα τους. Μέσα στην πόλη του Αλμυρού κυκλοφορούν δεκάδες αδέσποτα, ενώ σε Σούρπη και Πτελεό αγγίζουν τα 100.

Υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά αγγελοποίησης, επίθεσης σε ανθρώπους και άλλα ζώα, αφού η εθελοντική τροφοδοσία από κατοίκους δεν μπορεί να είναι ούτε συστηματική, ούτε για το σύνολο των ζώων.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα καταστήματα στις παραλιακές περιοχές του Αλμυρού, που θα επιταθεί το Πάσχα και το καλοκαίρι, ενώ συχνή πλέον είναι και η αποτρόπαιη εικόνα νεκρών ζώων από φόλες, που ρίχνουν ασυνείδητοι.

Σχετικά με το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί, ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που ζήτησε από τον Δήμο Αλμυρού, να παρέμβει, έτσι ώστε να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε να τηρηθούν οι κανόνες ευζωίας και φροντίδας των ζώων.

Επίσης σχετικά έχει ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, ώστε να μην ξεφύγουν αδέσποτα από την εγκατάσταση και προκληθούν προβλήματα, αφού αυτή βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Πηγή: e-thessalia.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις