Ζητούν 24ωρη φύλαξη του κτιρίου μετά την επίθεση με μολότοφ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ζητά με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό 24ωρη φύλαξη του κτιρίου μετά την επίθεση με μολότοφ τόσο του Διοικητηρίου όσο και του κτιρίου της Δ/νσης Μεταφορών – Επικοινωνιών.

Ο Σύλλογος εκφράζει τους φόβους του με αφορμή και το περιστατικό που σημειώθηκε στο ΔΟΥ Κοζάνης και στην επίθεση με τσεκούρι σε εργαζομένους.

Στην επιστολή του Συλλόγου επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Επειδή προφανώς και δεν ανήκει στις αρμοδιότητες ούτε στις δυνατότητες των συναδέλφων μας (διοικητικοί, οδηγοί, κ.λπ. που παραμένουν στον χώρο του θυρωρείου) να επιφορτίζονται με καθήκοντα επίβλεψης της ασφάλειας έως και φρούρησης του χώρου ούτε κι ελέγχου των εισερχομένων πολιτών

Για ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε την αρ. 7017/7/1-Θ΄ Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2965/20-7-20) σχετικά με την δυνατότητα που παρέχεται μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη ιδιωτών για τις ανάγκες ασφάλειας και φρούρησης οποιασδήποτε εγκατάστασης ή χώρων ΝΠΔΔ (συμπεριλαμβανομένων και των εκτός της έδρας υποκαταστημάτων)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεοδωρικάκος: Έτοιμοι και αποφασισμένοι για τις προκλήσεις