Ο δήμος παραχώρησε έκταση για την αστυνομική διεύθυνση

Έκταση παραχωρήθηκε δωρεάν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης μετά από απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Πρόκειται για έκταση 7 στρεμμάτων στην περιοχή «Τσαπόχα» απέναντι περίπου από το νοσοκομείο Καρδίτσας.

Να σημειωθεί ότι η ίδια περιοχή είχε παραχωρηθεί και το 2007 επί Βερίλλη, αλλά καθώς δεν εκπληρώθηκαν οι όροι της παραχώρησης, το 2014 με νέα απόφαση επί Παπαλού η έκταση «επέστρεψε» στο δήμο.

Το θέμα επανήλθε καθώς υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου ότι το ζήτημα θα προχωρήσει ενώ τέθηκε ο όρος μέσα σε μια τριετία να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες.

Όπως ξεκαθαρίστηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες βάσει του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου δεν μπορεί να γίνει σε άλλη έκταση, η συγκεκριμένη έκταση είχε την έγκριση κλιμακίου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το κόστος μετατροπής της Σχολής Αστυφυλάκων σε Αστυνομική Διεύθυνση θα ήταν μεγαλύτερο.

Ο κ. Ντελής στην τοποθέτησή του συμφώνησε να διευκολυνθεί η Αστυνομία προτείνοντας να προβλεφθεί όρος ώστε να αποκλείει ΣΔΙΤ(Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) στην κατασκευή του έργου.

Οι τοποθετήσεις για το οικόπεδο 

Από την πλευρά του ο κ. Παπαλός σημείωσε πως παρότι ο Δήμος δεν έχει πολλά οικόπεδα δεν γίνεται να πει όχι καθώς θα εξυπηρετηθεί ο πληθυσμός της Καρδίτσας. Πρόσθεσε ότι στους όρους παραχώρησης να προβλεφθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου για παράδειγμα θα γίνονται επισκέψεις σχολείων και ομιλίες για κυκλοφοριακά ζητήματα.

Ο κ. Κρανιάς διαφώνησε με την παραχώρηση όπως επίσης και ο κ. Γκαβογιάννης που υποστήριξε πως είτε το οικόπεδο πρέπει να αγοραστεί ή να ανταλλαχθεί με άλλο ίσης αξίας.

Ανεπιφύλακτα υπέρ τάχθηκε ο κ. Σχορετσιανίτης, ενώ θετικοί ήταν οι κκ Αντωνίου και Σβερώνης.

Ο κ. Ξυλομένος απο την πλευρά του ρώτησε αν υπάρχει πρόταση για χρηματοδότηση για να μην συμβεί ότι και πριν 13 χρόνια.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε πως «δεν πρέπει να χαθεί άλλη ευκαιρία» τονίζοντας πως δεν έχει πρόβλημα να γίνει το έργο με ΣΔΙΤ. Δείτε την τοποθέτηση του Δημάρχου.

Πηγή: karditsapress.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις