Ο δήμαρχος συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού

Ο δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν πολλά κρίσιμα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και αφορούν στην Αργιθέα, όπως είναι η επίσπευση της υλοποίησης της απόφασης για επείγουσες στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες στην Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανθηρού, στην Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Πετροχωρίου, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καρυάς και στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Δροσάτου.

Επίσης, ο δήμαρχος μετέφερε την πρόταση για καθιέρωση της 28ης Μαρτίου ως Πανελλήνιας – Ευρωπαϊκής & Παγκόσμιας Ημέρας Πέτρινων Γεφυριών, ενώ συζητήθηκε αναλυτικά η πολυεπίπεδη συνεργασία για τη διάσωση των πετρογέφυρων και για την ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού υποβάθρου της Αργιθέας.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώθηκε η βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού για έμπρακτη στήριξη της ορεινής μας περιοχής, αναγνωρίζοντας την πληθώρα αλλά και τη σπουδαιότητα των υφιστάμενων πολιτιστικών μνημείων και στοιχείων που διαθέτει η Αργιθέα.

Πηγή: trikalavoice.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις