Δ.Θηβαίων:«Χτύπημα» για την τοπική κοινωνία το λουκέτο της Pipelife

Ως ακόμη ένα χτύπημα στην τοπική κοινωνία και οικονομία της περιοχής χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, την απόφαση της μητρικής αυστριακής εταιρείας Wienerberger να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου της Pipelife στη Θήβα.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο κλείνει οριστικά στις 31 Μαρτίου, μια απόφαση που ωθεί στην ανεργία περίπου 70 εργαζομένους.

Με αφορμή το επικείμενο «λουκέτο», ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε μια εποχή που η πανδημία του κορωνοϊού “έχει γονατίσει” την τοπική οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Τα μέτρα για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας κρατούν κλειστή την εστίαση, ενώ τα εμπορικά καταστήματα υπολειτουργούν με τη μέθοδο του click away. Ως κοινωνία δεν αντέχουμε άλλο να σηκώνουμε ένα τόσο μεγάλο βάρος.

Η αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου της Pipelife αποτελεί ακόμη ένα ηχηρό καμπανάκι για την ανάγκη λήψης γενναίων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση και ειδικά για τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας, που διανύει ήδη την πέμπτη εβδομάδα σκληρού lockdown.

Το επιχειρείν αποτελεί τη “ραχοκοκαλιά” της οικονομίας. Φροντίζουμε να μείνουμε ασφαλείς από τον κορωνοϊό. Πρέπει όμως να κρατηθούμε όρθιοι και την επόμενη ημέρα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις