Κατέληξε 15χρονη στη Θήβα – Νοσηλευόταν με κορονοϊό

Θήβα: Κατέληξε 15χρονο κορίτσι έχοντας συμπτώματα κορονοϊού

Το άτυχο κορίτσι εισήχθη σήμερα Τετάρτη το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας, ενώ η μητέρα της 15χρονης νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Για τον θάνατο του κοριτσιού, μίλησε ο αδερφός της στον Alpha, λέγοντας αρχικά ότι και ο ίδιος ήταν αρνητής της πανδημίας.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να αφήσει αυτά που κάνει και πιστεύει για τον κορoνοϊό να μαζευτεί στο σπίτι και να προσέξει την υγεία του και την οικογένειά του. Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις, ούτε είναι δίκαιος ούτε ευγενικός, σε χτυπάει εκεί που δεν το περιμένεις», είπε.

Αναφερόμενος στη μητέρα του είπε ότι νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό, με υποκείμενα νοσήματα ζάχαρο, διαβήτη, και παχυσαρκία ενώ της είχαν ανιχνεύσει στην αξονική αδυναμία στους πνεύμονες για αυτό και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

«Είχε πάρα πολύ κακά συμπτώματα. Ξεκίνησαν από την Παρασκευή όλοι και είχαν αρρωστήσει με κορoνοϊό στο σπίτι, πατέρας, μάνα και αδερφή. Στην αρχή τους είπαν οι γιατροί να καθίσουν στο σπίτι καραντίνα και να τηρήσουν τις οδηγίες και την Δευτέρα δέχθηκαν εντολή να πάνε στο νοσοκομείο της Θήβας για τον καθιερωμένο έλεγχο», είπε ο αδερφός της 15χρονης εξηγώντας ότι τότε βρήκαν στο 78 το οξυγόνο της μητέρας του και την έστειλαν στον Ευαγγελισμό. Όσον αφορά στην αδερφή του, ο νεαρός άφησε αιχμές για τον παιδίατρο που την εξέτασε καθώς είπε ότι είχε φαρυγγίτιδα. «Είχε τα πιο κλασικά συμπτώματα κορoνοϊού, βήχα και πυρετό, που μας τα λένε και τα ξέρουμε από την αρχή», εξήγησε.

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος 

Όπως δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Θήβας Γιώργος Αναστασίου «η 15χρονη εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Θήβας με συμπτώματα του ιού. Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο γεγονός».

«Κάνω έκκληση στους δημότες για μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων» πρόσθεσε ο κ. Αναστασίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθεστο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε.

Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας

Χροναίος Κωνσταντίνος».

Περισσότερα σε Ειδήσεις