Σύσκεψη στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα, έπειτα από την επιβεβαίωση κρούσματος κορoνοϊού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, Μάνος Λογοθέτης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Γενικώς η κατάσταση στη δομή είναι πάρα πολύ καλή. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στη δομή περίπου 2.800 άτομα και οι εργαζόμενοι είναι 130 στην αριθμό», επισήμανε  ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, διαπιστώθηκε χθές ό,τι η γυναίκα ήταν φορέας του κορoνοϊού, ενώ το τεστ του άνδρα της βγήκε αρνητικό. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ του βρέφους, που γέννησε η γυναίκα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Τις επόμενες ώρες πρόκειται να δώσουν δείγματα άτομα του περίγυρού της, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει διασπορά μέσα στη δομή ή αν η γυναίκα αυτή μολύνθηκε στο δρόμο της για το νοσοκομείο. Ωστόσο αυτό πρόκειται να γίνει γνωστό σε μία έως δύο ημέρες από τώρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης, οι φιλοξενούμενοι της δομής είναι πάρα πολύ πειθαρχημένοι τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης, όσο και σε επίπεδο υγιεινής.

Παράλληλα, από χθες απαγορεύτηκε να βγαίνουν οι άνθρωποι από τη δομή για να πηγαίνουν να πάρουν το μηνιαίο επίδομα από τα ATM, όπως επίσης και να πηγαίνουν να αγοράζουν τρόφιμα μέχρι να υπάρξει η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διασποράς.

«Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τους μοιραστούν 2.000 καλάθια τροφίμων για να μπορούν να σιτίζονται και επίσης θα τοποθετηθεί και εκτάκτως στην κεντρική είσοδο και σεκιούριτι για να μην υπάρχει παραβίαση των κανόνων», πρόσθεσε ο κύριος Κελαϊδίτης.

Επιπλέον, οκτώ κοντέινερ που είχαν τοποθετηθεί σαν σχολικές μονάδες θα χρησιμοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να απομονωθούν πιθανά κρούσματα που μπορεί να εμφανιστούν στη δομή.

Πηγή: stereanews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις