Ο Δήμαρχος σε εκδήλωση της Εταιρείας Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού

Στην ειδική εκδήλωση για την ιδρυτική πράξη της Εταιρείας Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού Α.Ε., ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας παρέστη μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Β΄ στα Οινόφυτα.

Ο κ. Περγάλιας χαιρέτισε την εκδήλωση, ευχαριστώντας αρχικά όλους όσους στήριξαν την πρωτοβουλία για το σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης της περιοχής τους Ασωπού, την οποία οραματίστηκε μαζί με τον νυν Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και η οποία στηρίχτηκε από την προηγούμενη αλλά και την νυν κυβέρνηση καθώς και απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αναφέροντας βήμα – βήμα την εξέλιξή της μέχρι σήμερα -που πλέον την βλέπει να γίνεται πράξη.

Πρόσθεσε ότι, η ιδέα-το σχέδιο Δήμου-Περιφέρειας υλοποιείται γιατί μετά από μεγάλο αγώνα και διαβουλεύσεις κατάφεραν από κοινού να κερδίσουν την εμπιστοσύνη όλων και να πείσουν όσους είχαν ασχοληθεί με το περιβάλλον, αλλά και την τοπική κοινωνία ότι, έπρεπε επιτέλους να γίνει ένα νοικοκύρεμα στην περιοχή μας.

Ο κ. Περγάλιας, τόνισε ακόμη ότι: «Ο τόπος μου έχει ρυπανθεί πολύ από τους βιομηχάνους με συνέπεια να έχει προκληθεί τεράστια ζημιά», ζητώντας από όλους τους εμπλεκόμενους: «Να συμπορευτούμε όλοι μαζί έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τον Άνθρωπο».

Τέλος, σημείωσε πως «Θέλουμε ένα υγιές περιβάλλον, θέλουμε μεγάλες επιχειρήσεις κι επενδύσεις, θέλουμε δουλειές για τα παιδιά μας», στέλνοντας μήνυμα πως «… Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο δίκαιο, αλλά θα είμαστε κι απέναντι σε ότι δεν συμφέρει τον τόπο μου και τους πολίτες του.»

Από τους υποστηρικτές και εμπνευστές του έργου της δημιουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στα Οινόφυτα και την σύσταση της ΕΔΕΠ μίλησαν μεταξύ άλλων οι:

Ο κ. Κουδούνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την πλευρά του Συνδέσμου, της Περιφερειακής Αρχής και του Δήμου Τανάγρας, ώστε η βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων ν’ αποκτήσει οριοθετημένες χρήσεις γης, δίκτυα, υποδομές, μονάδες επεξεργασίες αποβλήτων και προοπτικές για νέες επενδύσεις.

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, βασικός εμπνευστής- υποστηρικτής του εγχειρήματος ως πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανέφερε ότι «το «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων» είναι ένα εμβληματικό, αναπτυξιακό έργο στη Στερεά Ελλάδα, αξίας 260 εκατομμυρίων ευρώ, που στόχο έχει την εξυγίανση του ποταμού Ασωπού και την ανάπτυξη της περιοχής…

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι κρίσιμα. Απαιτείται πολλή δουλειά απ΄ όλους… Έχουμε όμως όλα τα εργαλεία και τα μέσα να υλοποιήσουμε στην πράξη το σχέδιο».

Πηγή: exeisminima.gr 

Περισσότερα σε Ειδήσεις