Το μήνυμα του δημάρχου για την οικονομική κατάσταση του Δήμου

Στην οικονομική κατάσταση του δήμου Λοκρών αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Θανάσης Ζεκεντές, από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία. Χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε:

«Προεκλογική μας δέσμευση ήταν να ενημερώσουμε τους Δημότες για την οικονομική κατάσταση στην οποία θα αναλαμβάναμε το Δήμο Λοκρών.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2019 παρουσιάσαμε ως Δημοτική Αρχή την οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε στις 31.08.19.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο πρώτο 8μηνο του 2019 κατάφερε να μειώσει κατά 14% τις εισπράξεις από τα λειτουργικά έσοδα του Δήμου σε σχέση με το πρώτο 8μηνο του 2018 και να αυξήσει κατά 24% τις λειτουργικές δαπάνες.

Η χαλαρή πολιτική της είχε σαν στόχο την εκλογική της ενίσχυση. Παρόλα αυτά οι Δημότες καταψήφισαν τη συνολική πολιτική λειτουργία και διαχείριση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Παραλάβαμε ένα Δήμο με οικονομικό άνοιγμα, υποχρεώσεις προς προμηθευτές (2,3 εκ εκ των οποίων τα 1,6εκ σε προμηθευτές) και πολλές ανοικτές δικαστικές διαμάχες από αγωγές σε βάρος του Δήμου. Οι υποχρεώσεις του Δήμου μας δυσκολεύουν ιδιαίτερα στο να αναπτύξουμε το πρόγραμμα μας, καθώς πρέπει πρώτα να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις παρελθόντων οικονομικών ετών.

Παρόλα αυτά έχουμε φροντίσει να λειτουργούμε με σύνεση και σεβασμό στα χρήματα των Δημοτών και ήδη υπάρχει βελτίωση στην οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.»

Πηγή: fonografos.net

Περισσότερα σε Ειδήσεις