Λαμία - Κορονοϊός: Διασπορά του ιού σε 20 μοναχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές μετά την διασπορά κορονοϊού που σημειώθηκε σε γυναικείο μοναστήρι της Λαμίας

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών κοντά στον Γοργοπόταμο, με τις 20 μοναχές να είναι θετικές στον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport φέρεται να έχουν νοσήσει όλες οι μοναχές ενώ ήδη η Ηγουμένη της Μονής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας έχοντας υψηλό πυρετό από την προηγούμενη εβδομάδα και επιβεβαιώθηκε ότι και οι υπόλοιπες μοναχές που έχουν πυρετό, έχουν νοσήσει από κορονοϊό (σύνολο 20).

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας το Μοναστήρι ζήτησε βοήθεια, καθώς έπαψε η τροφοδοσία του αφού δεν μπαίνει και δε βγαίνει κανένας και ο Δήμος Λαμιέων ανέλαβε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, να πάει φάρμακα και τρόφιμα.

Μάλιστα άλλες τέσσερις μοναχές φέρεται να έχουν σοβαρά συμπτώματα πέρα από τον υψηλό πυρετό και αναμένεται κι εκείνες αν χρειαστεί να μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εκτός από το Δήμο, η Πολιτική Προστασία που όρισε και την 14ημερη καραντίνα και η Περιφέρεια.

Πως προέκυψε η διασπορά

Ο αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε πως εξ αυτού του γεγονότος δεν έγινε και ιχνηλάτηση. Οι έρευνες εστιάζονται στην τροφοδοσία της μονής και ως φαίνεται πιθανό, από ασυμπτωματικούς φορείς, κάποιες επισκέψεις πρέπει να έγιναν, καθώς η μονή βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Ήδη, η Ηγουμένη της Μονής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας έχοντας υψηλό πυρετό από την προηγούμενη εβδομάδα. Την ακολούθησαν άλλες τρεις μοναχές και νοσηλεύονται με προβλήματα στους πνεύμονες. Οι υπόλοιπες λαμβάνουν υποστηρικτική αγωγή στο μοναστήρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μια από τις Μοναχές είναι ηλικίας 103 ετών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις