Έκρηξη σε αποθήκη με φιάλες υγραερίου στη Λαμία

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Πέμπτης σε επιχείρηση με φιάλες υγραερίου επί της οδού Σπύρου Μελά στα Καλύβια.

Η επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και χρησιμοποιώντας ειδικούς εκτοξευτήρες αφρού μπόρεσαν να περιορίσουν τη φωτιά σε συγκεκριμένο σημείο ενώ με ειδικές στολές μπήκαν μέσα στο κτίριο σε μία προσπάθεια να την κατασβέσουν. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης υπήρξε αναζωπύρωση και ακολούθησε νέα έκρηξη με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας πυροσβέστης, αλλά και ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω των ισχυρών εκρήξεων οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους που βρίσκονταν κοντά στην αποθήκη και οδηγήθηκαν στην πλατεία των Καλυβίων.

Οι πυροσβέστες μετά τις 10:00 το βράδυ κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο ενώ διαπιστώθηκε πως είχε εκραγεί δεξαμενή προπανίου που υπήρχε στην εγκατάσταση.

Προανάκριση για τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε η πυρκαγιά, διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία Λαμίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις