Ανθήλη Φθιώτιδας: Γονείς αρνήθηκαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο λόγω κορονοϊού

Να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση έως ότου υποχωρήσει το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή της Ανθήλης, ζητούν οι γονείς.

Παρόλο που σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας επέστρεψαν στα θρανία τους, το 25ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο στην Ανθήλη Φθιώτιδας άνοιξαν χωρίς παιδιά.

Αυτό συνέβη μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να μη στείλει κανείς τα παιδιά του στο σχολείο καθώς υπάρχει μεγάλος φόβος για εξάπλωση του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικά, ο Σύλλογος ζητά από την κυβέρνηση να «πρυτανεύσει η λογική» και να συνεχιστούν τα διαδικτυακά μαθήματα τουλάχιστον για όσες μέρες διαρκεί το lockdown.

Σημειώνεται ότι η κοινότητα Ανθήλης έχει μπει σε σκληρό lockdown, με τα πρόσθετα έκτακτα μέτρα να ισχύουν μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου.

Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

«Καταγγέλλουμε ότι η Δομή του Δημοτικού σχολείου – Νηπιαγωγείου άνοιξε εν μέσω γενικευμένου lock down λόγω των προσφάτων κρουσμάτων κορονοϊού στο χωριό μας, κανένα παιδί , κανένα νήπιο καμίας εθνότητας , καμίας φυλής κανενός χρώματος δεν πήγε στη σχολική Δομή σήμερα Δευτέρα 11/01/2021. Έλεος ας πρυτανεύσει η λογική σε αυτό το Κράτος!», αναφέρουν στην καταγγελία τους, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μάριο Μπούτση, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν, αφού η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψιν σοβαρές αδυναμίες του συστήματος πριν πάρει την απόφαση να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούτση, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, κανείς στη Διεύθυνση του Σχολείου δε γνώριζε ποια παιδιά - μαθητές Ρομά νοσούν ή είναι σε καραντίνα ως επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

«Η απάντηση έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα, ενώ και η αστυνομία όπως μας λέει βασίζεται στην υπευθυνότητα του καθενός να μη στείλει άρρωστο παιδί σχολείο», σημειώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου και προσθέτει: «Εμείς δε λέμε ότι θα το στείλει κάποιος επειδή είναι ανεύθυνος, αλλά επειδή δεν έχει καταλάβει, δε γνωρίζει και δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς κάποιοι το περνούν τελείως ασυμπτωματικά. Ποιος θα προστατεύσει το δικό μου το παιδί και στη συνέχεια την οικογένειά μου;».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπούτσης, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει, όμως οι κεντρικές αποφάσεις που αλληλοαναιρούνται δημιουργεί προβλήματα και φόβους στους ίδιους. «Το θεωρώ αδιανόητο να δείχνω το Ε9 για να μεταβώ μερικά μέτρα να ταΐσω τα σκυλιά μου και από την άλλη να μου ζητούν να στείλω τα παιδιά σχολείο, όταν δίπλα μας ένας στους πέντε νοσεί επίσημα και οι υπόλοιποι όλοι είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Είναι δυνατόν να ανοίγουν τα σχολεία σε τόσο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές; Και ειδικά όταν η απόφαση αυτή παίρνετε κατά πλειοψηφία με μεγάλη μερίδα λοιμοξιολόγων να διαφωνεί ως προς το χρόνο ανοίγματος», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τι ζητά ο Σύλλογος

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Ανθήλης υπογραμμίζει: «Ζητάμε να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για όσες μέρες τουλάχιστον διαρκεί το lockdown, περιμένοντας να υποχωρήσει το επιδημιολογικό φορτίο και στη συνέχεια αφού διασφαλιστεί ότι μαθητές που νοσούν ή είναι επαφές ενεργών κρουσμάτων, παραμένουν σε καραντίνα, να γυρίσουν όλα τα παιδιά με ασφάλεια στις τάξεις τους».

Περισσότερα σε Ειδήσεις