Πρώτο κρούσμα κορoνοϊου στην Λαμία - Είχε ταξιδέψει στη Ρωσία

Tο πρώτο κρούσμα κορoνοϊου στην πόλη της Λαμίας είναι γεγονός. Ανήμερα του Πάσχα ένας 54χρονος Λαμιώτης αυτοκινητιστής διαγνώστηκε με τον covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νταλικέρης -στο επάγγελμα- άνδρας γύρισε την Μεγάλη Τετάρτη από την Ρωσία και Πολωνία όπου και βρισκόταν για δρομολόγιο και βρέθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να εξεταστεί, μιας και δεν αισθανόταν καλά.

Η κλοπή 

Να σημειωθεί πως ο αυτοκινητιστής ενώ βρισκόταν στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη του έκλεψαν από ένα πάρκινγκ την νταλίκα, όπως ήταν φορτωμένη με το εμπόρευμα, αλλά και τα χρήματα που είχε μέσα.

Ακολούθησαν εφιαλτικές ημέρες αφού έμπλεξε στα γρανάζια της εκεί γραφειοκρατίας για να δηλώσει την κλοπή, αλλά και να μπορέσει να βγάλει τα έγγραφα της επιστροφής. Τελικά κανόνισε να επιστρέψει με έναν συνάδελφό του από την Κατερίνη που επίσης είχε ταξιδέψει στη Ρωσία.

Έτσι λοιπόν επέστρεψαν μέσω Πολωνίας στην Ελλάδα την Μ. Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος ήδη είχε άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ωστόσο πίστευε ότι αυτό οφειλόταν στην ταλαιπωρία που πέρασε στη Ρωσία.

Τελικά την Μεγάλη Παρασκευή πήγε η ίδια η σύζυγός του στην Κατερίνη και τον πήρε για να τον φέρει στη Λαμία. Επειδή όμως τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν την επόμενη ημέρα, το Μ. Σάββατο, πήγε στο νοσοκομείο Λαμίας για εξετάσεις.

Την Κυριακή του Πάσχα ήρθε η απάντηση από το Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Ο 54χρονος παραμένει σε ειδικό δωμάτιο στη νέα πτέρυγα του ΓΝ Λαμίας, για τον Covid-19, στο πέτρινο κτίριο πρώην Σανατόριο, με πυρετό και δύσπνοια, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται μέτρια.

Πηγή: lamiareport.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις