Συναινετικό το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων

Σε αρκετά συναινετικό κλίμα μεταξύ των παρατάξεων διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων.

Τα δύο θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση διεξοδικά ήταν η έγκριση δημιουργίας Τουριστικής Χάρτας του Δήμου και η έγκριση του Κανονισμού Οργάνωσης και λειτουργίας Εμποροπανήγυρης.

Εγκρίθηκε η Τουριστική Χάρτα

Με ευρεία συναίνεση εγκρίθηκε η Τουριστική Χάρτα του Δήμου Λαμιέων. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Αμαλία Ποντίκα, στην εισήγησή της -μεταξύ άλλων- σημείωσε πως «ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη κάθε σύγχρονης πόλης. Διαχρονικά το όραμα της Δημοτικής Αρχής και όλων των πολιτών είναι η ανάδειξη της Λαμίας και όλου του Δήμου», έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμος σε διεθνές επίπεδο.

Αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των μνημείων και το φυσικό κάλος της περιοχής, καθώς και στους στόχους, όπως η προστασία και ανάδειξη της ταυτότητας του κέντρου της πόλης, η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η εκπομπή ενός ξεκάθαρου μηνύματος στην αγορά για το τι πρεσβεύει ο δήμος Λαμιέων.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο δήμος αποκτά Τουριστική Χάρτα», είπε η κα Ποντίκα, μια Χάρτα την οποία περιγράφουν δύο λέξεις, «συνεργασία και εξωστρέφεια». «Η προσπάθεια για τη Λαμία που όλοι ονειρευόμαστε πρέπει να είναι συνεχής. Είναι χάρτα όλων μας», υπογράμμισε ακόμη, μιλώντας για μια «νέα εποχή της Λαμίας από αύριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκκληση του δημάρχου: Περιορίστε τις μετακινήσεις προς τη γειτονική χώρα – Δεν γίνονται έλεγχοι στο τελωνείο

 

Τα εύσημα στη Δημοτική Αρχή για την καταγραφή της Χάρτας απένειμε ο Βασίλης Κυριακάκης. «Είναι η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοια δουλειά και ελπίζουμε με την ανάδειξη να ωφεληθεί ο Δήμος. Ο τουρισμός είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης αλλά δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ο κύριος», τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει «να δοθεί βαρύτητα στην ιστορικότητα του Δήμου μας».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Δήμαρχος χαρακτήρισε «πολιτισμό» το ότι το βλέπουν θετικά όλες οι πλευρές, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τα ιαματικά στο παρελθόν». Ακόμη, υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή θέλει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όπως της Υπάτης και του Αστεροσχολείου.

Πηγή: stereanews.gr