Στη Λαμία σήμερα η Γιάννα Αγγελοπούλου

Την ιστορική πρωτεύουσα της Ρούμελης θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα η Γιάννα Αγγελοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων σε ιστορικές πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στόχος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι η διεθνής προβολή της επετείου που αποτελεί όπως είπε η κ. Αγγελοπούλου «ορόσημο στην ευρωπαϊκή ιστορία, ώστε να καταστήσουμε τα 200 χρόνια από την ένα διεθνούς εμβέλειας γεγονός».

Το πρόγραμμα στη Λαμία
  • 16:00: Επίσκεψη στην Περιφέρεια και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.
  • 16:40: Υποδοχή στο Δημαρχείο της οδού Σκληβανιώτη από τον Δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο, την Αντιδήμαρχο Αμαλία Ποντίκα και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Κυροδήμο.

Μετά τη συνάντηση στο Δημαρχείο ο Θύμιος Καραΐσκος θα συνοδεύσει την κ. Αγγελοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής που θα την πλαισιώνουν στο Κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στο κέντρο της Λαμίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περιφερειακή Αρχή: Τι απαντά για τους κλειστούς δρόμους στην Εύβοια

Στη συνέχεια η αποστολή θα μεταβεί και ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κάστρο της πόλης. Η Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη της της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» θα ενημερωθούν για την ιστορία και τις προοπτικές της πόλης, καθώς και για την πρόταση που έχει να καταθέσει ο Δήμος Λαμιέων.

Τέλος εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν μετά την ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο στον εξωτερικό χώρο το κάστρου θα υπάρξει και παρουσίαση τοπικών προϊόντων από επιχειρήσεις της περιοχής.

Πηγή: lamiareport.gr