Τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Ο δήμος Δομοκού ενημερώνει για τα νέα μέτρα προστασίας: «Ενημερώνουμε τους Δημότες πως θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την διατήρηση της κατάστασης αυτής! Για λόγους πρόληψης και προστασίας των πολιτών, προκειμένου να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού, κρίνεται σκόπιμη η λήψη επιπρόσθετων μέτρων!

Από την Δευτέρα 16 Μαρτίου και μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου, οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν χωρίς την προσέλευση κοινού.

Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου, θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία στον αριθμό 2232350200, προκειμένου οι δημότες να λαμβάνουν οδηγίες για τα θέματα που ενδιαφέρονται.

Η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών θα γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή fax και όπου απαιτείται η έκδοση πρωτότυπου πιστοποιητικού/εγγράφου, οι υπηρεσίες του Δήμου θα δέχονται ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά τις αιτήσεις και θα στέλνουν στην διεύθυνση του αιτούντος το πρωτότυπο πιστοποιητικό/έγγραφο.

Σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως. Για την προστασία τόσο των πολιτών όσο και των Δημοτικών υπαλλήλων, κατά τις ώρες αναμονής οι ενδιαφερόμενοι θα βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο των Δημοτικών καταστημάτων και θα εισέρχονται ανά ένας στην υπηρεσία ενδιαφέροντος.

Τα ταμεία του Δήμου θα λειτουργούν καθημερινά από τις 10:00 μέχρι και τις 12:00. Λόγω του περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας των Ταμείων του Δήμου μεταφέρονται όλες οι προθεσμίες καταβολής πληρωμών, από ρυθμίσεις, λογαριασμούς κλπ. που έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου και αυτών που λήγουν στις 31 Μαρτίου και παρατείνονται έως τις 30 Απριλίου χωρίς προσαυξήσεις.

Οι Δημότες συνίσταται να επιλέγουν για την εξυπηρέτησή τους την εξόφληση λογαριασμών μέσω web-banking.

Αναστέλλεται η διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr. Υπενθυμίζουμε δε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής παρατάθηκε και είναι μέχρι 30/6/2020.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Όμως παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν υπόψη τους, ότι λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να λάβουν οι εργαζόμενοι με παιδιά στο σχολείο, το προσωπικό του Δήμου και στον τομέα αυτό θα είναι μειωμένο. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνεται η όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση απορριμμάτων και κυρίως των ογκωδών αντικειμένων, κλαδιών, κλπ.

Σε κάθε περίπτωση παρά την σοβαρότητα της κατάστασης, απαιτείται απόλυτη ψυχραιμία και προσοχή για να ελαχιστοποιηθεί η εξάπλωση του κορονοϊού και οι επιπτώσεις αυτού.

Δεν φοβόμαστε γινόμαστε πιο υπεύθυνοι!»

Πηγή: fonografos.net

Περισσότερα σε Ειδήσεις