Πυρκαγιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας- Κλειστή η Αθηνών- Λαμίας στο Κάστρο

πυρκαγιά

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαρτίνο Φθιώτιδας στα όρια με την Βοιωτία.

Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε δίπλα από την εθνική οδό, σε ξερά χόρτα και έχει πάρει διαστάσεις μέχρι τις ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΙ Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές η φωτιά έχει περάσει την Εθνική Οδό και έχει κάψει κάποια ποιμνιοστάσια. Στην περιοχή δεν έχει ρεύμα αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια.

Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς έχει κινητοποιηθεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από τα κοντινά κλιμάκια και την Π.Υ. Λαμίας, ενώ ενεργούν και τα δύο PZL που βρίσκονται μόνιμα στο αεροδρόμιο της Λαμίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά τώρα καίει δασική έκταση και συγκεκριμένα πουρνάρι και πεύκα.

Πρόκειται για αρκετά μεγάλο πύρινο μέτωπο το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό ωστόσο δεν απειλεί την κατοικημένη περιοχή.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική. έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις προκειμένου να περιοριστεί η έκταση της φωτιάς και στο σημείο και επιχειρούν αυτή την ώρα 0 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρο, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερο 4 υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πυρκαγιά έχει δύο μέτωπα, το ένα στο Μαρτίνο και το άλλο στην Λάριμνα.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, βοηθούμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέτωπο και κινείται προς την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών απειλώντας να περάσει την εθνική οδό με κατεύθυνση προς το χωριό Μαρτίνο.

Ήδη για την περιοχή κινούνται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα και την Βοιωτία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Λαμία και Λειβαδιά ενώ τις πρώτες ρίψεις έκαναν και τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στην εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών στο ύψος του Μαρτίνου υπάρχουν πυκνοί καπνοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- SKAI.GR- TVSTAR.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Ανοίγει τις πόρτες του χωρίς προκράτηση