fbpx
Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021
Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ Κακοκαιρία: 5 οι νεκροί ανάμεσά τους βρέφος 8 μηνών - 2 αγνοούμενοι

Κακοκαιρία: 5 οι νεκροί ανάμεσά τους βρέφος 8 μηνών – 2 αγνοούμενοι

Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί προβλήματα σε πολλές περιοχές με τα μεγαλύτερα, ωστόσο, να εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Πέντε είναι οι νεκροί και δύο οι αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από τα Ψαχνά όπου έχει μεταβεί.

Τραγωδία στα Πολιτικά Ευβοίας. Δύο ηλικιωμένοι πνίγηκαν από την κακοκαιρία

Του Γιώργου Σόμπολου

Τραγικές ήταν οι συνέπειες για δύο ηλικιωμένους, έναν άνδρα και μια γυναίκα στα Πολιτικά Εύβοιας, από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή χθες το βράδυ.

Εντοπίστηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πνίγηκαν ζωντανοί από τα ορμητικά νερά που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ωρών.

Ανάμεσά τους και ένα βρέφος, 8 μηνών, το οποίο εντοπίστηκε νεκρό.

Η κατάσταση όμως γενικότερα στην Εύβοια είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών αλλά και των ανθρώπινων παρεμβάσεων και αμελειών , δηλαδή το μπάζωμα ρευμάτων και την έλλειψη καθαρισμού φρεατίων. Περισσότεροι από 40 πυροσβέστες και δεκάδες αστυνομικοί μαζί με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και εθελοντικές ομάδες παλεύουν από το βράδυ να απομακρύνουν ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί και οι παροχές βοήθειας έχουν ξεπεράσει τις 40.

Είναι τέτοιο το ύψος του νερού που ακόμη και ένα πυροσβεστικό όχημα στα Ψαχνά ακινητοποιήθηκε και αυτή την στιγμή αναμένεται να απομακρυνθεί με βοήθεια ειδικού οχήματος.

Παλαιά γέφυρα Χαλκίδας: 

Κακοκαιρία Εύβοια

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Μπούρτζι απο τον Λήλα ποταμό

Δημοσιεύτηκε από Adventure Evia στις Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

Από τις έντονες βροχοπτώσεις, κατά την διάρκεια της νύχτας, αρκετές περιοχές των Δήμων Χαλκίδος, Μεσσαπίων και Ερέτριας δεν έχουν ρεύμα, καθώς έχουν πέσει κολώνες και καλώδια, ενώ υπάρχουν πάνω από 80 κλήσεις σε αστυνομία και πυροσβεστική για δρόμους, όπου το ύψος του νερού ξεπερνά το ένα μέτρο σε ύψος.

Το μέλημα των σωστικών συνεργείων είναι φυσικά η διάσωση εγκλωβισμένη, ενώ γίνονται προσπάθειες απο σκαπτικά μηχανήματα ώστε να ανοίξουν δίοδοι εκτόνωσης των τεράστιων ποσοτήτων νερού σε τουλάχιστον δέκα διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη την Εύβοια. Το ΕΚΑΒ παραμένει σε ετοιμότητα καθώς αρκετοί είναι εκείνοι οι πολίτες που έχουν μικροτραυματισμούς, στην προσπάθεια τους να εγκαταλείψουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Αναφορές υπάρχουν στην αστυνομία για οχήματα που έχουν παρασυρθεί ενώ έως τώρα ο αριθμός για πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων αγγίζει τα 50. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στις επόμενες τρεις ώρες.

Προβλήματα στο Μπούρτζι

Σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

Προβλήματα με πλημμύρες καταγράφοτναι και στο Μπούρτζι του Δήμου Χαλκιδέων.

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, πολλά σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα μετακινήθηκαν από τα ορμητικά νερά, μάντρες έσπασαν, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι της περιοχής και γίνεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Πλημμύρες στο δήμο Διρφύων Μεσσσαπίων
Στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Μεγάλες διακοπές νερού στη Χαλκίδα

Πολλές περιοχές της Χαλκίδας αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα υδροδότησης λόγω της φονικής κακοκαιρίας “Θάλεια” που έχει πλήξει ειδικά τη Μεσσαπία και το Ληλάντιο Πεδίο.

Αυτή τη στιγμή, παρά πολλές περιοχές του κέντρου της πόλης δεν έχουν νερό και η διακοπή οφείλεται σε βλάβη της ΔΕΗ, όπως μας ενημέρωσαν από τη ΔΕΥΑΧ. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη αυτή για να επανέλθει το νερό στις βρύσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ