Φόλες στη Λίμνη: Τι απαντά ο δήμαρχος

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα της θανάτωσης ζώων, αδέσποτων και δεσποζομένων, μέσω της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλας), στην τοπική κοινότητα της Λίμνης Ευβοίας. Δεκάδες τέτοια περιστατικά φαίνεται να έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ρεπορτάζ: Αγγελική Α. Μπουρσινού

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων αλλά και δεκάδες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες ομάδων φιλοζωικής δράσης, καθημερινώς καταγράφονται τέτοιου είδους παράνομα περιστατικά με θύματα αδέσποτα αλλά και οικόσιτα ζώα.

Φοβισμένοι και οργισμένοι οι κάτοικοι της κοινότητας, φαίνεται να έχουν έρθει ήδη σε επαφή με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και τις Αρχές. Καλούν μάλιστα τη Δημοτική Αρχή και τους Αρμοδίους να δράσουν άμεσα λαμβάνοντας αποτελεσματικά μέτρα περιορισμού και σταδιακής ανάσχεσης του φαινομένου. Σε διαφορετική περίπτωση – όπως ισχυρίζονται – είναι αποφασισμένοι να απευθυνθούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και θα αιτηθούν την παρέμβαση του αρμοδίου Εισαγγελέα.

Με αφορμή το θλιβερό αυτό γεγονός, ο Δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Άννας , κ. Γεώργιος Τσαπαρνιώτης, μίλησε στο kedenews.gr και απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση:

«O Δήμος μας, ως Δημοτική Αρχή, καταδικάζει απερίφραστα τις παράνομες αυτές πρακτικές και εκφράζει τον αποτροπιασμό του απέναντι σε ενέργειες που στρέφονται κατά των ζώων, αδέσποτων και δεσποζομένων. Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πληροφόρησή μας φαίνεται να έχουν σημειωθεί στην περιοχή μας ορισμένα τέτοια περιστατικά, η πλειονότητα των οποίων σχετίζεται με τη δηλητηρίαση αδέσποτων γατών. Μάλιστα γνωρίζω ότι ιδιοκτήτης οικόσιτου ζώου και συγκεκριμένου σκύλου, απευθύνθηκε στις Αρχές και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για τη θανάτωσή του».

Τόνισε δε και πρόσθεσε με έμφαση:

«O Δήμος μας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα ,όσον αφορά την πρόληψη επανεμφάνισης τέτοιων περιστατικών, και είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων. Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε τους πολίτες και εφιστούμε την προσοχή τους ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση ενόψει της ενδεχόμενης αναζωπύρωσης του θλιβερού αυτού φαινομένου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στις 22 Ιουνίου η ενημερωτική συνάντηση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα