Αίτημα για παράρτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κύμη

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Μυλωνοπούλειου Ιδρύματος κ.κ. Σεβασμιώτατο Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ, την διάθεση του κτηρίου του Ιδρύματος προκειμένου να δημιουργηθεί παράρτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κύμη.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Θεοδώρου:

«Σεβασμιώτατε,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι πρόσφατα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (έδρα Μυτιλήνη) για δημιουργία παραρτήματος κάποιας σχολής του στην Κύμη.

Μας ζητήθηκε, λοιπόν να υποβάλουμε πρόταση για ένα ακίνητο που είναι διαθέσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με σχετικά στοιχεία του ιδιοκτήτης, χρήσεις, τετραγωνικά κλπ. Επίσης για το είδος της παραχώρησης της χρήσης του στο Πανεπιστήμιο διάρκεια, τύπος καθώς και προτεινόμενες χρήσεις.

Πιστεύουμε ότι η πόλη μας και η περιοχή της διαθέτει όλα τα απαιτούμενα ιστορικά, πολιτισμικά, λαογραφικά, φυσικά ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με επιτυχία κάποιο Πανεπιστημιακό τμήμα οποιασδήποτε κατεύθυνσης και για το σκοπό αυτό θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια.

Όσον αφορά, λοιπόν το κτίριο που θα προταθεί έχουμε καταλήξει ότι καταλληλότερο είναι το ανακαινισμένο κτίριο στο συγκρότημα του Μυλωνοπούλειου, το οποίο προοριζόταν για Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες παραμένει ανεκμετάλλευτο και καθημερινά απαξιώνεται.

Για το λόγο αυτό, σαν πρώτη κίνηση, απευθυνόμαστε σε Σας, ως Πρόεδρο του Μυλωνοπούλειου Ιδρύματος, για να ζητήσουμε την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου που μας ζητούν, προκειμένου να συντάξουμε την πρόταση.

Επειδή γνωρίζουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον σας για την έδρα της Μητρόπολής Σας, αλλά και την αγωνία σας για την συνεχή υποβάθμισή της, είμαστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα συμφωνήσετε με την πρότασή μας, αλλά θα βοηθήσετε όσο μπορείτε για την επιτυχή έκβασή της. Γι’ αυτό Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Πηγή: eviaportal.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις