Δύο Σέρβοι τουρίστες με κορονοϊό στην Αιδηψό

Συναγερμός έχει σημάνει σε Λαμία και Αιδηψό καθώς ένα ζευγάρι Σέρβων που έκανε διακοπές στην Αιδηψό από το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 διαγνώστηκε με κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ασθενείς έφτασαν το Σάββατο με γκρουπ 80 ατόμων και ο άντρας σε ηλικία περίπου 50 ετών εμφάνισε συμπτώματα covid 19. Το ζευγάρι μεταφέρθηκε με ταξί στη Λαμία, ενώ τα υπόλοιπα άτομα του γκρουπ έχουν τεθεί σε καραντίνα στο ξενοδοχείο τους.

Ο άντρας παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά ήπια, της ασθένειας ενώ η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική. Αναζητείται επίσης ο οδηγός του ταξί το οποίο μετέφερε το ζευγάρι στο νοσοκομείο Λαμίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυξήθηκαν οι ασθενείς στα νοσοκομεία αναφοράς

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά, που μίλησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας, τρία γκρουπ Σέρβων, συνολικά 80 άτομα, έφτασαν με λεωφορείο στην περιοχή το Σάββατο και φιλοξενούνται σε τρία διαφορετικά καταλύματα.

Τα μέλη των τριών γκρουπ εντοπίστηκαν από τα τρία τουριστικά γραφεία και τους αντίστοιχους εκπροσώπους τους στην Ελλάδα και ήδη ιχνηλατούνται. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα της COVID-19 εκ των οποίων τα 14 «εισαγόμενα». Από την Δευτέρα το πρωί έχουν κλείσει τα σύνορα της χώρας για τους Σέρβους.

Στη Σερβία καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 13 ασθενείς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 330 και επιβεβαιώθηκαν 299 νέα κρούσματα.

Πηγή: eviaportal.gr