Το 18ο πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής θα διεξαχθεί στο δήμο

Την προσεχή Άνοιξη και συγκεκριμένα από 19 μέχρι 22 Μαρτίου συνδιοργανώνεται, από τον Δήμο Ερέτριας, την Περιφέρεια και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής στην Ερέτρια, με αντικείμενο: «Σύγχρονη Φυσική: Έρευνα-Τεχνολογία -Καινοτομία- Εκπαίδευση».

Τα Πανελλήνια Συνέδρια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) είναι θεσμοθετημένα από την πολιτεία και διεξάγονται ανά διετία με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών φιλοδοξεί να αποτελέσει το βήμα από όπου διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν στη χώρα μας και στο εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους πάνω στη σύγχρονη Φυσική.

Παράλληλα το συνέδριο επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία στους νέους ερευνητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, στους φοιτητές να καταθέσουν την πρώτη τους εργασία, όπως επίσης και στους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής.

Πηγή: egnomi.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις