Η «Λερναία Ύδρα» της παράνομης εγκατάλειψης σκυλιών

Το «Φιλοζωικό Σωματείο Ερέτριας ‘Ο Άργος'» και μεμονωμένοι φιλόζωοι κάνουν ό,τι μπορούν εδώ και δεκαετίες, για να σώσουν τα αδέσποτα και να σταματήσουν την παράνομη εγκατάλειψη σκυλιών στους δρόμους της Ερέτριας.

Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος: «Ο ιδιοκτήτης ζώων συντροφιάς οφείλει να μεριμνά για την στείρωσή τους, εάν δεν επιθυμεί την διατήρησή των νεογέννητων ζώων ή δεν έχει πού να τα διαθέσει» και προβλέπονται μεγάλα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Για να βοηθήσουμε το έργο του «Άργους» και του Δήμου Ερετρίας γράψαμε το ακόλουθο άρθρο, το οποίο δημοσιεύσαμε σε διάφορες ιστοσελίδες και το υπογράφουμε οι κάτωθι πολίτες Ερετρίας προς ευαισθητοποίηση του κόσμου: Dieter Preissinger, Maria Matthes, Horst Wolff, Γιώτα Τσιριμώκου (οι δύο τελευταίοι είμαστε οι «Eretria-Vegans»).

Επίσης δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες από μερικές μόνον περιπτώσεις εγκατάλειψης κουταβιών τους τελευταίους μήνες στην Ερέτρια.

Οι περισσότεροι πολίτες δεν γνωρίζουν την σοβαρότητα της κατάστασης της εγκατάλειψης κουταβιών, διότι δεν ζούνε από κοντά το πρόβλημα. Το πρόβλημα το βιώνουν καθημερινά μόνον οι φιλόζωοι, που ασχολούνται με τα αδέσποτα σκυλιά και που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και να σταματήσουν τους παραβάτες.

Πηγή: eretrianews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις