Ο Σπύρος Πνευματικός για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο

Για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και για την ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο μίλησε ο Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Πνευματικός σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.

Ο κ. Πνευματικός είπε ότι το νέο Νοσοκομείο είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, για τη Χαλκίδα, και με την έναρξη λειτουργίας του μπαίνει επιτέλους τέλος σε μία εκκρεμότητα ετών.

«Το ζητούμενο δεν είναι απλά η κτιριακή αναβάθμιση αλλά να γίνει το νέο Νοσοκομείο ένα νοσοκομείο αιχμής, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων της Χαλκίδας καθώς και όλου του νομού, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας» σημείωσε.

Οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι αυξημένες

Ο κ. Πνευματικός σημείωσε ότι οι ανάγκες του νέου Νοσοκομείου είναι αυξημένες, λόγω αύξησης του αριθμού κλινών, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η έκδοση του νέου τροποποιημένου Οργανισμού.

Όσον αφορά τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο, ο βουλευτής υπενθύμισε ότι έχει ασχοληθεί με το θέμα επανειλημμένα, όπως και για τη Βόρεια Εύβοια που αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα, και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου κ. Μίχα όσο και με το υπουργείο Υγείας.

Βασικό πρόβλημα παραμένει η εύρεση χρηματοδότησης, είτε από κάποιο δημόσιο Ταμείο, είτε από δωρεά κάποιου ιδρύματος, είτε με κάποια σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραγωδία στη Σκύρο: 49χρονη «έσβησε» στη θάλασσα – Στο σημείο βρισκόταν η οικογένειά της