Δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων από τον δήμο

Ο δήμος Δωρίδος, με αίσθημα ευθύνης και καθημερινής στήριξης των πολιτών, από την απειλή του «κορονοϊού», ανέλαβε πρωτοβουλίες στήριξης και προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας και πριν τη λήψη υπουργικών αποφάσεων στήριξης.

Μετά από εισήγηση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, δήμου Ταράτσα και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 11ης Μαρτίου.

Ο δήμος Δωρίδος έλαβε τις παρακάτω πρωτοβουλίες:
  • Απέστειλε επίσημο αίτημα προς την Κεντρική Διοίκηση για επέκταση ισχύος και εφαρμογής σε Πανελλαδικό επίπεδο, των μέτρων στήριξης που προτάθηκαν, όχι μόνο για τις περιοχές που διαπιστώθηκαν κρούσματα «κορονοϊού».
  • Αναστολή είσπραξης του «φόρου παρεπιδημούντων» των ξενοδοχειακών μονάδων, έως 31/10/2020, μετά από σχετική έγκριση των ελεγκτικών οργάνων (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Ελεγκτικό Συνέδριο).
  • Αναστολή είσπραξης «δημοτικού τέλους 0,5%» των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έως 31/10/2020, μετά από σχετική έγκριση των ελεγκτικών οργάνων (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Ελεγκτικό Συνέδριο).
  • Απολύμανση Δημοτικών Καταστημάτων, προμήθεια χημικού υλικού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ και αντίστοιχη παροχή – εάν χρειαστεί – σε καταστήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, περί χαρακτηρισμού «στενής επαφής», κατόπιν αιτήσεως των επιχειρηματιών.
  • Άμεση λειτουργία υπηρεσίας συμβουλευτικής υποστήριξης τύπου «HELP DESK» προς τις επιχειρήσεις, μέσω της οποίας θα δίνονται συντεταγμένες οδηγίες προετοιμασίας, πρόληψης και αντιμετώπισης δυνητικών επιπτώσεων, προς τις τουριστικές (και όχι μόνο) επιχειρήσεις,σε εφαρμογή των μέτρων της Κυβέρνησης, προς βοήθεια αυτών και των εργαζομένων τους.

Ο κ. Ταράτσας μετά την Υπουργική Απόφαση για ένταξη συγκεκριμένων επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης και επειδή είχαν εξαιρεθεί πολλές επιχειρήσεις, έστειλε επιστολή στον Βουλευτή Φωκίδας, κ. Ιωάννη Μπούγα, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να δοθεί άμεση λύση.

Είτε ανάλογα με τη μείωση τζίρου της επιχείρησης (όπως άλλωστε ανέφεραν στις εξαγγελίες τους οι αρμόδιοι Υπουργοί), είτε συνδέοντας την αναστολή με το μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων, είτε – σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο – να επιτρέψει το δικαίωμα επιδότησης και για δευτερεύοντες ΚΑΔ.

Πηγή: fokidanews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις