Πρωτοβουλία επιχειρηματιών για φύλαξη των καταστημάτων στην Άμφισσα

Εκ περιτροπής και κατά ομάδες, με άδεια για τζόκινγκ ως επί το πλείστον, και συνήθως πεζοί, περιπολούν σε όλη την αγορά οι ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Τα δύο κρούσματα διαρρήξεων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που σημειώθηκαν στην πόλη της Άμφισσας πριν από ελάχιστες μέρες, αλλά ακόμα περισσότερο το κάθε άλλο παρά απίθανο ενδεχόμενο αυτό να συμβεί εκ νέου και σε άλλα μαγαζιά ωθεί τους επιχειρηματίες της πόλης στην αυτοοργάνωση, προκειμένου να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους.

Ειδικά σε μια εποχή που τα πλήγματα που προξενεί το κλείσιμό τους στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της διάδοσης του κορονοϊού, τους έχει προξενήσει ήδη μεγάλες ζημίες.

Μόλις πέφτει το βράδυ, η Άμφισσα, όπως και κάθε άλλη πόλη στην επικράτεια, θυμίζει εγκαταλελειμμένο τοπίο, αφού κυριολεκτικά δεν κυκλοφορεί κανείς. Η πραγματικότητα αυτή παρέχει πεδίο δράσης άπλετο σε παραβατικά στοιχεία, όπως ήδη συνέβη σε δύο καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Για το λόγο αυτό, οι τοπικοί επιχειρηματίες έχουν εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα αναγκαστεί να αυτοοργανωθούν, προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

Εκ περιτροπής και κατά ομάδες, με άδεια για τζόκινγκ ως επί το πλείστον, και συνήθως πεζοί, περιπολούν σε όλη την αγορά, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παιδική χαρά) ως και την πλατεία Κεχαγιά, σε μια προσπάθεια να καταγράψουν τυχόν απόπειρα παραβίασης των μαγαζιών του και να δράσουν προληπτικά καλώντας άμεσα την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ωστόσο, δεν προτίθενται να μείνουν μόνο στην κίνηση αυτή.

Μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της καθημερινότητας θα ανοίξει το θέμα της παραβατικότητας ευρύτερα στην περιοχή από ομάδα πληθυσμού που διαβιεί έξω από την πόλη με παρακίνηση κάθε αρμόδιας αρχής, προκειμένου να δοθεί βιώσιμη λύση στο κορυφαίο αυτό πρόβλημα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής συνολικότερα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις