Έξι νέα έργα σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Έξι νέα έργα από Δήμους και συλλογικούς φορείς των Π.Ε. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συνολικού προϋπολογισμού 980.211 ευρώ, εντάσσονται από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

Στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος της Αναπτυξιακής Φθιώτιδας στο πρόγραμμα CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020, με αντικείμενο «Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικό-οικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης».

Αναλυτικά, τα έργα που χρηματοδοτούνται είναι τα ακόλουθα:
  • Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Κομποτάδων Ν. Φθιώτιδας και μετατροπή του σε Καινοτόμο Εκθετήριο Ιστορίας της Εκπαίδευσης και Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
  • Δημιουργία αίθουσας συνεδριάσεων – εκδηλώσεων στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου.
  • Προμήθεια Μουσικών Οργάνων για τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου.
  • Δημοτικό Σχολείο Πουγκακίων «Από το χθες στο σήμερα».
  • Προστασία και ανάδειξη Υδρόμυλου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην Τ.Κ. Χρυσώς.
  • Ανάδειξη Πολιτιστικού Κέντρου και Επισκέψιμης Λαογραφικής Συλλογής Τ.Κ. Δικάστρου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός δήλωσε σχετικά: «Οι προτάσεις των τοπικών κοινωνιών συνεχίζουν να αποτελούν για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την «πυξίδα» κάθε νέας πρόσκλησης για χρηματοδότηση.

Μέσω του LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020», στηρίζουμε με έξι νέες εντάξεις, έργα για τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, σύμφωνα με τις ανάγκες του σήμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οδηγίες για τον επερχόμενο καύσωνα από την περιφέρεια

Πηγή: stereanews.gr