Απάντηση Δήμου Τριφυλίας για τη διακοπή εργασιών στην Άνω Πόλη

Απάντηση Δήμου Τριφυλίας για τη διακοπή εργασιών. Στην Άνω Πόλη "το έργο θα γίνει και θα παραχωρηθεί στους δικαιούχους του".

«Στις 17/03/2020 λάβαμε στο Δήμο έγγραφο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με το οποίο μας γνωστοποιούσαν ότι πρέπει να προβούμε σε προσωρινή διακοπή των εργασιών ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας λόγω του ότι διαπιστώθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα, μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ίδιο έγγραφο

Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας δε θα ήταν εφικτή η άμεση ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών, με αποτέλεσμα να μην προχωράνε τα έργα. Σε επικοινωνία του δημάρχου με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων τον ενημέρωσε ότι έχει γίνει καταγγελία από κάτοικο της Άνω Πόλης και ότι λόγω ελλείψεων στην Υπηρεσία δε θα ήταν εφικτή η συνέχιση των εργασιών για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενέργειες δημάρχου

Έπειτα από ενέργειες του δημάρχου γνωστοποιείται ότι ήδη συμφωνήθηκε εγγράφως με ιδιώτη αρχαιολόγο ο οποίος θα αναλάβει τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων εργασιών, ώστε μέσα σε διάστημα λίγων ημερών να είναι δυνατή η συνέχιση των εργασιών. Σας διαβεβαιώνω ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά και θα ολοκληρωθεί άμεσα. Τα όποια προβλήματα δημιουργούνται επιλύονται. Κύριο μέλημά μας είναι η, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και η ομαλή διαβίωση των κατοίκων της Άνω Πόλης. Όσες καταγγελίες και όσα προβλήματα και να δημιουργήσει οποιοσδήποτε, δε θα τα καταφέρει. Το έργο θα γίνει και θα παραχωρηθεί στους δικαιούχους του, τους επιχειρηματίες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις