Αποστολή Kedenews: Εγκαινιάστηκε το εκσυγχρονισμένο Ελαιοτριβείο «Καφαντάρη»

Εγκαινιάστηκε το εκσυγχρονισμένο Ελαιοτριβείο του γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δ. Καφαντάρη

Εγκαινιάστηκε εχθές (17/10), το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο της οικογένειας Καφαντάρη στο Ρωμανού. Εκεί παρευρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και πολλοί πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και άλλοι φορείς. Η τελετή των εγκαινίων έγινε από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Στα εγκαίνια βρέθηκε και η αποστολή της kedenews, όπου και συνομίλησε τόσο με τον υπουργό, Μάκη Βόριδη, όσο και με τον Διευθυντή Pieralisi Hellas, Γεώργιο Πρωτογήρου, ο οποίος μίλησε για τα μηχανήματα παραγωγής ελαιόλαδου που είναι εγκατεστημένα στο ελαιοτριβείο.

Kείμενο - Φωτογραφία: Νατάσσα Βουδούρη, Κατερίνα Θανάση 

Η υπερσύγχρονη μονάδα που έχει συγχρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιτυγχάνει με την ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας και των σύγχρονων καινοτομιών στην παραγωγική διαδικασία, μειωμένα λειτουργικά κόστη και βέλτιστη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και πρώην δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, μίλησε για τα σταδιακά βήματα που οδήγησαν στη δημιουργία της πρότυπης αυτής μονάδας που έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα για την παραγωγή λαδιού. Από τη μια καθιστούν πιο σύντομο το χρόνο επεξεργασίας και από την άλλη δημιουργούν ένα εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν, αφήνοντας καθαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Dimitris Kafantaris

Ο κ. Καφαντάρης ευχαρίστησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τον Μάκη Βορίδη, ενώ έθεσε μια σειρά από ζητήματα προς το αρμόδιο υπουργείο, τα οποία και κλήθηκε στη συνέχεια να απαντήσει ο υπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα.

Αποκλειστικές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στo kedenews

Ο Μάκης Βορίδης στην ομιλία του τόνισε τα μεγάλα ποσοστά εξαγωγών τοπικών προϊόντων που σημειώνονται φέτος στη χώρα μας, ενώ με αφορμή το εκσυγχρονισμένο Ελαιοτριβείο «Καφαντάρη» δήλωσε πως τα προγράμματα του υπουργείου αποσκοπούν στην εξέλιξη της τεχνολογίας, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και δημιουργώντας προϊόντα με ποιότητα.

Makis Voridis Natasa Voudouri

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε στo kedenews πως: «Το ελαιοτριβείο «Καφαντάρη» είναι μια σωστή επένδυση, καθώς είναι μια κατεύθυνση στις νέες τεχνολογίες που οδηγούν σε βελτίωση της ποιότητας σε αύξηση παραγωγής και βελτίωση των χρόνων».

Η τοποθέτηση του Διευθυντή Pieralisi Hellas,  Γεώργιου Πρωτογήρου

«Η επένδυση που έγινε είναι αρκετά μεγάλη. Η πιο σύγχρονη στην ελαιοπαραγωγική διαδικασία. Η διαδικασία κρατάει πολύ λιγότερο και το αποτέλεσμα σε ποιότητα και οικονομία είναι πολύ μεγάλο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής Pieralisi Hellas Γεώργιος Πρωτογήρου.

MakIs Voridis Giorgos Karamanos

Περισσότερα σε Ειδήσεις