Εν αναμονή Χρυσοχοΐδη: Η εγκληματικότητα καλπάζει στη Μεσσηνία

Την ανάγκη άμεσης οργανωμένης αντιμετώπισης της παραβατικότητας από την πολιτεία μας υπενθυμίζουν με τον πιο πειστικό τρόπο τα κρούσματα που δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία τη Μεσσηνία.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστοι διέρρηξαν το κατάστημα των ΕΛΤΑ Μεσσήνης. Λίγες ώρες νωρίτερα, άγνωστοι είχαν μπει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Καλαμάτα αρπάζοντας χρήματα και χρυσαφικά.

Ολα αυτά, την ώρα που αναμένεται να γίνει γνωστή η ημερομηνία έλευσης στην Καλαμάτα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έταξε στον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο τη δημιουργία ενός επιχειρησιακού κέντρου στο Δήμο Καλαμάτας.

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μεσσήνη διέρρηξαν άγνωστοι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Πρόκειται για ένα ακόμα σοβαρό και θρασύτατο γεγονός που επιβεβαιώνει την έξαρση της παραβατικότητας και το κλίμα ανασφάλειας στην πόλη της Μεσσήνης, παρά τις κατά καιρούς παρεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, μετά τις 2.30 το πρωί τρία άτομα έσπασαν την κεντρική γυάλινη πόρτα του καταστήματος και “μπούκαραν” στο εσωτερικό του. Ανοιξαν συρτάρια και ντουλάπες, παίρνοντας τα ψιλά που βρήκαν, κοντά στα 200 ευρώ, ενώ επιχείρησαν με κατσαβίδι να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν στο σκοτάδι.

ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Την Παρασκευή το βράδυ άγνωστοι μπήκαν σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Κοραή στην Καλαμάτα. Αφού πέταξαν... πορτοκάλια στην μπαλκονόπορτα για να βεβαιωθούν ότι δεν είναι κανείς στο διαμέρισμα, μπήκαν μέσα από την πόρτα του μπαλκονιού, έκαναν άνω κάτω το σπίτι και πήραν 200 ευρώ και κοσμήματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να έρθει εντός του μήνα στην Καλαμάτα. Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα τον επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας και 5 πρόεδροι κοινοτήτων.

Στη συνάντησή τους, ο κ. Χρυσοχοΐδης τους είπε ότι εξετάζει τη δημιουργία ενός επιχειρησιακού κέντρου στο Δήμο Καλαμάτας -στο πρότυπο αυτού που λειτουργεί σήμερα στο Δήμο Αθηναίων- με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και των δυνάμεων που διαθέτει η Δημοτική Αστυνομία, για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά ζητήματα παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή του δήμου. Στην ίδια συνάντηση ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε 1 με 1,5 μήνα θα βρεθεί ξανά στην Καλαμάτα, για να ανακοινώσει τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις