Υπογράφηκε το έργο αντικατάστασης αγωγού νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα

Υπογράφηκε, χθες, Δευτέρα 24 Αυγούστου, από τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και από τον Δήμαρχο Καλαμάτας και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), Θανάση Βασιλόπουλο, το σημαντικό έργο υποδομής που αφορά στην «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις Πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 11.127.000 ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο κοινής σύσκεψης υπό τον υπουργό, υπήρξε εκτενής αναφορά στα προβλήματα των Δήμων της Μεσσηνίας, όπου και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης τους μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών

Αμέσως μετά την υπογραφή του έργου, ο ΥΠΕΣ, κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η αιτία της σημερινής επίσκεψης στον δήμο Καλαμάτας είναι ευχάριστη και θα έλεγα και πολύ ουσιαστική.

Με αυτήν την υπογραφή και την οριστικοποίηση και την έναρξη, κατ’ ουσίαν, του έργου κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης, με χρήματα από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, δρομολογούμε την οριστική επίλυση του προβλήματος ύδρευσης για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά ταυτόχρονα και για τον δήμο Μεσσήνης και προοπτικά για τον Δήμο της Δυτικής Μάνης.

Δεν επιτρέπεται στην εποχή μας να μην έχουμε λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης. Είμαι πάρα πολύ ευαίσθητος σε αυτό. Συνεχίζω, λοιπόν, τις προσπάθειες του προκατόχου μου στο συγκεκριμένο θέμα, σε ό,τι αφορά εννοώ στην Καλαμάτα.

Άλλωστε είναι ένα έργο, για το οποίο είχε ενδιαφερθεί προσωπικά ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή σας. Και πιστεύω ότι θα φροντίσετε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα το έργο να ολοκληρωθεί μέσα σε 2-2,5 χρόνια, όπως προβλέπεται. Για να έρθουμε με το καλό εδώ, ύστερα από 2,5 χρόνια, να δούμε το άμεσο και απτό αποτέλεσμα, μαζί με όλους τους δημότες και τους πολίτες της Καλαμάτας και μαζί, βεβαίως, με τους εκατοντάδες, χιλιάδες τουρίστες και ανθρώπους που αγαπάμε την Καλαμάτα, γιατί είναι ένας πανέμορφος τόπος στη Νότια Πελοπόννησο, με πολύ μεγάλη δυναμική.

Ταυτόχρονα, θέλω να ενημερώσω ότι θα έχω σύσκεψη με όλους τους δημάρχους της Μεσσηνίας, για να δούμε όλους τους Δήμους, τα βασικά θέματα, καθώς προετοιμάζουμε τις νέες εντάξεις στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Με τον υπουργό είχαμε μία γόνιμη συζήτηση, άλλωστε είναι γνώστης των ζητημάτων της περιοχής καθώς έχουμε τακτική επικοινωνία. Μιλήσαμε για τα έργα και μελέτες που φιλοδοξούμε να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για θέματα θεσμικά και για τροποποιήσεις που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των έργων. Έθεσα επίσης στον υπουργό ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, και κυρίως την ανάγκη για κάλυψη των μόνιμων θέσεων

Όσον αφορά τον κορονοϊό, βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή, εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα που η Πολιτεία σε συνεργασία με τους ειδικούς θέτουν.

Για εμάς τους δημάρχους σε συζητήσεις που κάνουμε, αναφέρουμε συχνά ότι αισθανόμαστε τον Υπουργό πάντα δίπλα μας, καθώς η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή και οι συνεργάτες του πάντα διαθέσιμοι για εμάς.

Τον ευχαριστώ για την παρουσία του και τη στήριξή του και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον για το καλό της Αυτοδιοίκησης και βέβαια για το καλό της πατρίδα μας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις