Ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος

Ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος

Από τις 20 Αυγούστου 2020 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021 θα μπορούν οι κυνηγοί να ασκούν την αγαπημένη τους δραστηριότητα, το κυνήγι.

Με αφορμή, λοιπόν, την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας θέλησαν να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για τις φετινές αλλαγές.

Όσον αφορά στη νέα ρυθμιστική, δεν έχει αλλάξει κάτι, ενώ επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου, χωρίς περιορισμό όμως, κάθε Τετάρτη – Σάββατο και Κυριακή.

Οι φετινές τιμές για τις άδειες παρουσιάζουν μικρή μείωση και έτσι το κόστος της τοπικής άδειας είναι στα 116, 81 ευρώ, της περιφερειακής στα 136,81 ευρώ και, τέλος, της γενικής στα 166,81 ευρώ.

Να σημειωθεί εδώ ότι στους κυνηγούς που εξασφαλίζουν την παραπάνω άδεια παρέχεται ασφάλεια από ιδιωτική εταιρεία και έτσι δικαιούνται αποζημιώσεις σε περίπτωσης ατυχήματος κ.λπ.

Επιπλέον, οι κυνηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κυνηγετικά τους σκυλιά πρέπει να είναι εμβολιασμένα και να διαθέτουν τσιπ.

Τα δε γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στην οδό Αγίου Παντελεήμονος 13, η είσοδος στο χώρο γίνεται υποχρεωτικά με χρήση μάσκας και είναι ανοιχτά κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, όπως και τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και της Παρασκευής, από τις 6.00 έως τις 8.00. Επίσης, κάθε Σάββατο από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Το τηλέφωνο του Συλλόγου είναι το 2721023744.

Αυτό, τέλος, που τόνισαν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας είναι ότι θα πρέπει τα μέλη του να σέβονται τους γραπτούς και άγραφους νόμους, τη φύση αλλά και τα θηράματα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις