Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Προχωρούν γοργά τα έργα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Προχωρούν γοργά τα έργα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Προχωρούν γοργά τα έργα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

-Αναβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας- Στην τελική ευθεία για την χορήγηση άδειας λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου

«Πυρετός» εργασιών και παρεμβάσεων ξεκινά από βδομάδα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Παρεμβάσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Διοίκησης, τόσο για να ανταποκριθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα με ασφάλεια στον επιπλέον ρόλο που του ανετέθη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας -ως Covid 19 Νοσοκομείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου- όσο και σε αλλά έργα που συμπεριλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισής του.

Έτσι, λοιπόν, τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της συνεργασίας των στελεχών του νοσοκομείου και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα λάβουν χώρα όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί και σχετίζονται άμεσα με τα μέτρα πρόληψης και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στην πανδημία Covid-19. Ως γνωστόν, η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί όλες τις ανωτέρω παρεμβάσεις με 140.000 ευρώ και παρέχει συνεχώς την αρωγή της στις ανάγκες που προκύπτουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Παράλληλα από Δευτέρα ξεκινούν και οι εργασίες ανακαίνισης δύο σημαντικών τμημάτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ειδικότερα, εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Ψυχιατρική Κλινική και στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, που θα τα αναβαθμίσουν και θα παρέχουν στους ασθενείς ένα καλαίσθητο, ασφαλές και όμορφο περιβάλλον. Οι παρεμβάσεις που θα λάβουν χώρα έγιναν σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρονοσηλευτικού και επιστημονικού προσωπικού όσο και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Τα χρήματα για αυτές τις παρεμβάσεις προέρχονται από τη δωρεά της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε., ύψους 100.000 ευρώ.

Επίσης στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την παροχή αδειοδότησης από το υπουργείο Υγείας λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου (σταθεροί βηματοδότες) στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πολύτιμες υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή δεν παρέχονται από κανένα νοσοκομείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και που θα μειώσουν πολύ τις διακομιδές προς τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Παράλληλα, η Διοίκηση θέλει να κάνει γνωστό ότι ύστερα από την τελευταία συνάντηση συνεργασίας που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Πελοποννήσου, έκλεισαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες των υπό ένταξη έργων:

α) Προσθήκη ορόφου 1.000 τ.μ και αναδιαρρύθμιση του ΤΕΠ, π/υ 3.800.000 ευρώ

β) Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, π/υ 280.000 ευρώ

γ) Παροχή Παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών, π/υ 75.000 ευρώ

δ) Παροχή ψυχιατρικών υπηρεσιών μέσω κινητής μονάδας (κατ’ οίκον νοσηλεία), π/υ 140.000 ευρώ

Μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη όλα τα παραπάνω έργα θα έχουν ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Στο θέμα της ενίσχυσης με νοσηλευτικό προσωπικό ξεκίνησαν να ανακοινώνονται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι 15 επιπλέον διορισμοί νοσηλευτών-τριών που έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατα προηγούμενες 50 προσλήψεις που έχουν γίνει, ενώ στο θέμα των ιατρών ενισχύεται τις επόμενες ημέρες το ΤΕΠ με δύο μόνιμους ειδικευμένους (καρδιολόγο και ορθοπαιδικό). Παράλληλα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη οκτώ ειδικευμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (1 Καρδιολογίας-1 Παθολογίας-1 Ακτινολογίας-1 Αναισθησιολογίας-1 ΩΡΛ-1 Ψυχιατρικής-1 Νευρολογίας-1 Βιοπαθολογίας) ενώ καθίσταται επιτακτική ανάγκη να προκηρυχθούν και άλλες θέσεις στην επικείμενη έγκριση που θα δοθεί μέσα στο Σεπτέμβριο από το υπουργείο Υγείας, όπως έχει ανακοινωθεί.

Παράλληλα, η Διοίκηση προχωρά κατά το επόμενο διάστημα στην πρόσληψη και δεύτερου παθολόγου-ογκολόγου με στόχο την καλύτερη οργάνωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας και συνεχίζει καθημερινά να καθιστά επιτακτική την ανάγκη για τη δημιουργία ενός Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με αφορμή το τελευταίο ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, ανέφερε: «Χρόνια τώρα υποστηρίζουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 650.000 πληθυσμό δεν επιτρέπεται να μη διαθέτει σε κάποιο νοσοκομείο της ένα Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο για τους καρκινοπαθείς. Δε χρειάζεται να αναλύσουμε την αναγκαιότητά του τώρα. Τα έχουμε πει πολλές φορές και το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αποδείξει χρόνια τώρα ότι δε “φοβάται” τα δύσκολα εγχειρήματα όταν πρόκειται για την Υγεία των Πελοποννήσιων συμπατριωτών μας. Πρόσφατο παράδειγμα –αν και ευθύνη και υποχρέωσή μας –ύστερα από την απόφαση του υπουργείου Υγείας, ο ορισμός μας ως Νοσοκομείο Covid 19.

Έτσι και στο θέμα της δημιουργίας του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Περιφέρεια Πελοποννήσου δηλώνουμε παρών, έχοντας μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν ασχοληθεί αρκετά με το θέμα και συνεργαστεί με ειδικούς στο χώρο αυτό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, εάν μας ανατεθεί μια τέτοια ευθύνη, θα καταφέρουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να το φέρουμε σε πέρας και η Πελοπόννησος εν τέλει να αποκτήσει ένα Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο. Όλα οι άνθρωποι τα κάνουνε. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό αποτελεί πολιτική απόφαση και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ