Προχωρά η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού

Προχωρά η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στα Αρφαρά

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμα σημαντικό έργο που υλοποιεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Πρόκειται για το έργο «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, του οποίου ανάδοχος είναι η εταιρεία ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ με έκπτωση που ανέρχεται σε 49,37%.

Με το έργο αυτό προβλέπεται η κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού μήκους 3.200 μέτρων από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς. Τα πρώτα 2.150 μ. θα είναι διαμέτρου Φ225 και πίεσης 25 atm και τα υπόλοιπα 1.050 μ. διαμέτρου Φ200 πίεσης 16atm.

Το υπάρχον αντλιοστάσιο θα τροποποιηθεί σύμφωνα με τα σχέδια και θα τοποθετηθούν δύο νέες αντλίες 37KW έκαστη, ενώ θα τοποθετηθούν επίσης γερανογέφυρα, νέα ηλεκτρική εγκατάσταση και αυτοματισμοί. Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Μικροεπεκτάσεις και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης 2019-2020» από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν και οι εργασίες επί του δρόμου Θουρία – Άνω Άμφεια για την επέκταση του αγωγού ύδρευσης.

Το έργο συνολικά αφορά στις εργασίες κατασκευής αγωγών ύδρευσης σε εντός σχεδίου και εντός οικισμού περιοχές των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου της Καλαμάτας, καθώς και αντικατάσταση τμημάτων παλαιών σωλήνων του δικτύου.

Επίσης περιλαμβάνονται οι μεταφορές των παροχών ύδρευσης από τα παλαιά στα νέα δίκτυα και όλες οι συνδεσμολογίες για τη σωστή λειτουργία των νέων δικτύων. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από ίδιους πόρους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις