Καλαμάτα: Σύλληψη τριών ατόμων για ηλεκτρονικές απάτες ύψους 52.000 ευρώ

Δύο 21χρόνοι και ένας 23χρόνος συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Καλαμάτας καθώς πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι συλληφθέντες, αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή έκαναν αγορές μεγάλης χρηματικής αξίας από ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών, που διαμένουν σε περιοχές της Χαλκιδικής, των Ιωαννίνων, του Περιστερίου της Αττικής και της Καλαμάτας. Μάλιστα, από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και τα μέσα Μαΐου, είχαν διαπράξει συνολικά πέντε περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 52.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία τους, οι δράστες, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, κατάφερναν να αποσπούν κωδικούς χρήστη και πρόσβασης σε διάφορες εφαρμογές των θυμάτων τους και στη συνεχεία πλαστογραφώντας εξουσιοδοτήσεις αποκτούσαν την τηλεφωνική τους σύνδεση.

Με τον τρόπο αυτό είχαν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων και στη συνέχεια, είτε μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς τους, είτε κάνοντας χρήση εικονικών καρτών που δημιουργούσαν εντός των λογαριασμών των θυμάτων τους, προέβαιναν σε αγορές ηλεκτρονικών αντικειμένων, μεγάλης χρηματικής αξίας, τα οποία εν συνεχεία τα προμήθευαν σε άλλα άτομα, έναντι ανταλλάγματος.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν επτά κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οκτώ συσκευές κινητών τηλεφώνων και τέσσερις μονάδες αποθήκευσης. Επιπλέον, στο σπίτι του 23χρονου βρέθηκαν ένα πιστόλι και 13 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις