Τρεις συλλήψεις και κατάσχεση 82 σαϊτών και 40 κιλών μπαρουτιού

Τρεις συλλήψεις και κατάσχεση 82 σαϊτών και 40 κιλών μπαρουτιού.

Τις ξεκάθαρες προθέσεις της, ότι πλέον δε θα ανεχτεί καμία παρανομία στο όνομα οποιουδήποτε εθίμου, έδειξε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

 

Κάνοντας έφοδο σε δύο αποθήκες στο Φραγκοπήγαδο και την Ανατολική Καλαμάτα, όπου βρήκε σαΐτες και υλικά παρασκευής τους και συνέλαβε τρία άτομα.

Σε λίγες μόλις ημέρες συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από το τραγικό απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, όταν μια σαΐτα έφυγε από το σαϊτοπόλεμο που πραγματοποιούνταν στο βόρειο δημοτικό πάρκινγκ και καρφώθηκε στο κεφάλι του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος βρισκόταν στους θεατές και βιντεοσκοπούσε, αφαιρώντας του βίαια τη ζωή.

Εκκρεμεί η δίκη

Μέχρι και πέρυσι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, αν και παράνομο, διεξαγόταν με την ανοχή όλων των φορέων και των θεσμών, ενώ φαίνεται πως οι συνθήκες άλλαξαν άρδην μετά αυτό το φοβερό ατύχημα.

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί δίκη για το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη νέα διευρυμένη προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που αφορά στη διοργάνωση του σαϊτοπόλεμου.

Η δίκη

Η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας έχει αναβληθεί για τις 7 Οκτωβρίου και κατηγορούμενοι είναι ο τότε αρχηγός του μπουλουκιού «Άγιος Σίδερης» και ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενέργεια και παράλειψη, σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ ο αρχηγός μαζί με πέντε μέλη του μπουλουκιού κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Συλλήψεις

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης συνέλαβε τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και κατέσχεσε συνολικά 82 αυτοσχέδιες σαΐτες, σημαντικές ποσότητες πυρίτιδας (μπαρούτι) και ποσότητες πετρελαίου.

Σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έκαναν έφοδο σε μία αποθήκη στο Φραγκοπήγαδο και σε μια δεύτερη σε περιοχή της Ανατολικής Καλαμάτας.

Στην αποθήκη στο Φραγκοπήγαδο συνελήφθη ο 48χρονος ιδιοκτήτης και εντός οι αστυνομικοί βρήκαν 66 αυτοσχέδιες σαΐτες, από τις οποίες οι 16 ήταν χρησιμοποιημένες, οι 43 ήταν κενές περιεχομένου και οι 7 έτοιμες προς χρήση. Επίσης, βρέθηκαν τρία μεταλλικά δοχεία που περιείχαν πυρίτιδα (μπαρούτι) βάρους 30,5 κιλών και ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε 11 λίτρα πετρελαίου.

Στη δεύτερη αποθήκη στην Καλαμάτα συνελήφθησαν δύο 27χρονοι και κατασχέθηκαν 16 αυτοσχέδιες σαΐτες, έτοιμες προς χρήση, δύο δοχεία που περιείχαν πυρίτιδα (μπαρούτι), συνολικού βάρους 12,2 κιλών και πλαστικό δοχείο που περιείχε 2,9 κιλά πετρελαίου.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ τα υλικά που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις