Παλιό ορφανοτροφείο: Η Μητρόπολη περιμένει να της επιστραφεί

Παλιό ορφανοτροφείο: Η Μητρόπολη περιμένει να της επιστραφεί για να δοθεί για εμπορική χρήση

 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια κινητικότητα με εργασίες στο κτήριο όπου στεγαζόταν το παλιό ορφανοτροφείο και στη συνέχεια το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

Σε ερώτηση που θέσαμε χθες στο μητροπολίτη Μεσσηνίας για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη για αξιοποίηση του κτηρίου, ο κ.κ. Χρυσόστομος απάντησε ότι, δυστυχώς, στο χώρο υπάρχει ένα πρόσωπο που θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία του το ακίνητο, επειδή ήταν παλαιός τρόφιμος του ορφανοτροφείου, και ενεργεί αυτοβούλως.

Όπως ανέφερε ακόμη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, έχει κατασκηνώσει στο κτήριο και έτσι η Μητρόπολη έχει απευθυνθεί κατ’ επανάληψη και στο Δήμο και στην Αστυνομία, αλλά το πρόσωπο αυτό αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα.

Σχετικά με την αξιοποίηση του κτηρίου, ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι περιμένει ορισμένες απαντήσεις και ενέργειες από το Δήμο Καλαμάτας, για να παραχωρηθεί πλέον και πάλι προς χρήση προς τα Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα και έτσι να ξεκινήσει η αξιοποίηση.

Όσο για την επόμενη ημέρα, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι θα γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος και θα αποφασιστεί πώς θα αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο ακίνητο, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες.

Τέλος, επισήμανε ότι θα είναι επ’ ωφελεία του ιδρύματος, κάτι που γίνεται με όλη την περιουσία των ιδρυμάτων που έχει η Μητρόπολη, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί πουθενά δωρεάν και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, όπως για τουριστική χρήση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις