Ξεκινούσαν από την Καλαμάτα και έκλεβαν σπίτια στη Μάνη

Ξεκινούσαν από την Καλαμάτα και έκλεβαν σπίτια στη Μάνη

Σπίτια σε χωριά της Μάνης είχαν βάλει στο μάτι τρεις νεαροί Ρομά, οι οποίοι έκαναν εξορμήσεις στην περιοχή, έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα και έφευγαν. Στη μία, μάλιστα, περίπτωση, σύμφωνα με δήλωση της ιδιοκτήτριας, τα κοσμήματα που έκλεψαν αγγίζουν σε αξία τα 110.000 ευρώ!

Οι δράστες δρούσαν σε διάφορες ώρες της ημέρας και της νύχτας και αφού είχαν βεβαιωθεί ότι οι ένοικοι έλειπαν. Οι δε αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους από μαρτυρίες, αλλά και συλλογή στοιχείων που τους ενοχοποιούσαν. Άλλοι δύο ομόφυλοί τους κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, αφού ένα κινητό τηλέφωνο που είχε κλαπεί από σπίτι στα Ρίγκλια βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδείχθηκε ότι το χρησιμοποιούσαν αμφότεροι.

Στη Μάνη

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες σε σπίτια, σε χωριά του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρεις Ρομά. Δύο αδέλφια, 28 και 25 ετών, που κατοικούν στα Αρφαρά και ένας 24χρονος ομόφυλός τους που κατοικεί στο Πήδημα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη δύο Ρομά, ηλικίας 25 και 34 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, κατά το διάστημα από 29 Δεκεμβρίου 2019 έως και 22 Ιανουαρίου 2020 οι τρεις Ρομά διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες, αφαιρώντας, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και κινητό τηλέφωνο, αλλά και δύο διαρρήξεις σπιτιών χωρίς όμως να κλέψουν.

Οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια αφού έκαναν διάρρηξη από παράθυρο ή μπαλκονόπορτα και πάντα κατά την ώρα απουσίας των ενοίκων. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις εκμεταλλεύτηκαν την ολιγόλεπτη απουσία των ιδιοκτητών, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα παρακολουθούσαν τα σπίτια.

Χρυσαφικά και χρήματα

Στις 29 Δεκεμβρίου παραβίασαν παράθυρο υπνοδωματίου σε σπίτι στα Ρίγκλια και αφαίρεσαν 2.000 ευρώ, είδη ένδυσης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στις 3 Ιανουαρίου μπήκαν σε σπίτι στο Νεοχώρι Λεύκτρου και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ, 500 δολάρια Αυστραλίας και 400 δολάρια Αμερικής.

Στις 6 Ιανουαρίου παραβίασαν μπαλκονόπορτα σε άλλο σπίτι στο Νεοχώρι Λεύκτρου, μπήκαν, αλλά δεν πήραν κάτι.

Την ίδια μέρα παραβίασαν μπαλκονόπορτα μισθωμένου σπιτιού στη Στούπα και πήραν χρυσαφικά 5.000 ευρώ, το ποσό των 200 ευρώ και 400 λίρες Αγγλίας.

Στις 15 Ιανουαρίου, στις Θαλάμες, παραβίασαν παράθυρο σπιτιού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, αξίας 110.000 ευρώ.

Τέλος, στις 22 Ιανουαρίου παραβίασαν μπαλκονόπορτα σε σπίτι στον Άγιο Δημήτριο Μάνης, μπήκαν, αλλά δεν πήραν κάτι.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ένας 25χρονος Ρομά από τη Θουρία και ένας 34χρονος ομόφυλός του από το Μελιγαλά κατείχαν διαδοχικά το κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε αφαιρεθεί από το σπίτι στα Ρίγκλια στις 29 Δεκεμβρίου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις