Δεύτερο κρούσμα στο νοσοκομείο Καλαμάτας για κορονοϊό

Δεύτερο κρούσμα στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Θετικός στον κορονοϊό γιατρός , γίνεται λόγος και για δεύτερο ασθενή στο μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

 

Δεύτερο κρούσμα στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Έντονη ανησυχία επικρατεί από χθες το πρωί στην πόλη της Καλαμάτας, όταν έγινε γνωστό πως γιατρός που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ γίνεται λόγος και για δεύτερο κρούσμα. Σύμφωνα, τώρα , με πληροφορίες από το Νοσοκομείο για το επιβεβαιωμένο κρούσμα , ο γιατρός την περασμένη Πέμπτη πραγματοποίησε διακομιδή ασθενούς με καρδιοπάθεια στον “Ευαγγελισμό” συνοδεία δυο «Εκαβιτών». Ενώ επιστρέφοντας, πέρασαν από τον “Άγιο Σάββα” για τη διακομιδή καρκινοπαθούς στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Την επόμενη μέρα ο γιατρός είχε εφημερία στο Νοσοκομείο και το Σάββατο ανέβασε πυρετό.

Το δείγμα

Την Κυριακή που μας πέρασε, έκανε εξετάσεις και δείγμα εστάλη στο Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά χθες το πρωί και διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό. Σχετικά με φήμες που κυκλοφόρησαν ότι είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, είναι μεν αληθείς, ωστόσο αυτό είχε συμβεί πριν από αρκετό χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα εμφάνισε πυρετό την 28η ημέρα της επιστροφής του, γεγονός που δε δικαιολογεί το να κόλλησε τη νόσο εκεί και πιθανότερο είναι αυτό να συνέβη στα Νοσοκομεία της Αθήνας που βρέθηκε λόγω της εργασίας του, όπου και υπάρχει μεγάλη διάδοση στον ιό.

“Κρυφτό” από τη διοίκηση του Νοσοκομείου – Κλείνει η Καρδιολογική σύμφωνα με πληροφορίες

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ήταν απολύτως φυσιολογικό να επικρατήσει έντονη ανησυχία σ’ όλη την πόλη. Η “άφαντη” διοίκηση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, προχώρησε σε μια ανακοίνωση, αφότου η είδηση είχε βγει σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Στην ανακοίνωση ανέφερε:

“Ανακοινώνεται ότι σήμερα Τρίτη 17/3/2020 και ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία πέντε (5) δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν τα τέσσερα (4) αρνητικά και το ένα (1) θετικό. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης.

“Συνιστάται ψυχραιμία και αισιοδοξία”

Ωστόσο την ψυχραιμία που συνέστησε η ανακοίνωση του Νοσοκομείου φαίνεται πως έχασε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Μπέζος, ο οποίος απέφυγε να μιλήσει στα Μ.Μ.Ε δίνοντας επίσημη ενημέρωση, καθησυχάζοντας πρωτίστως τους πολίτες του Νομού που η υγεία τους βρίσκεται υπό την δική του διοίκηση. Στην ανακοίνωση δε, δεν έγινε καμία αναφορά για την κατάσταση της υγείας του ασθενή ενώ απέκρυψε και το γεγονός ότι πρόκειται για γιατρό του νοσοκομείου, κάτι που επιβεβαιώθηκε από συναδέλφους του γιατρούς του Νοσοκομείου. Ο χειρουργός κ. Γιαννόπουλος, μάλιστα, το επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ 1.

Η καρδιολογική κλινική

Απορίας άξιον είναι επίσης, το γεγονός ότι, μέχρι αργά το απόγευμα, ο κ. Διοικητής ,δεν είχε κλείσει την Καρδιολογική Κλινική που εργαζόταν ο γιατρός ώστε να γίνει απολύμανση ούτε είχε θέσει σε “καραντίνα” τους συναδέλφους του γιατρούς, παρά το γεγονός ότι του το ζήτησε και ο διευθυντής της Καρδιολογικής, ο οποίος του πρότεινε μάλιστα τη λύση του “Παναρκαδικού” Νοσοκομείου για τη νοσηλεία αλλά και την εξέταση ασθενών μέχρι να απολυμανθεί η Κλινική και εξεταστούν όλοι οι γιατροί.

Σε εξέλιξη σύσκεψη

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Θάρρους”, χθες το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας για περαιτέρω ενέργειες, ωστόσο σε επικοινωνία μας με τον κ. Μπέζο με γραπτό μήνυμα για το αν θα υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, λάβαμε την απάντηση ότι δε θα υπάρξει … Τελικά, και πάλι με πληροφορίες από το Νοσοκομείο και όχι επίσημα μάθαμε ότι έγινε δεκτό το αίτημα του διευθυντή με αποτέλεσμα η Καρδιολογική του Νοσοκομείου που δεχόταν κόσμο κανονικά μέχρι και χθες το μεσημέρι να κλείσει.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει που θα μεταφερθούν οι ασθενείς που βρίσκονται εκεί καθώς πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις το Νοσοκομείο που θα τους φιλοξενήσει…

Αναστάτωση και στο ΕΚΑΒ

Εκτός όμως από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας μεγάλη είναι και η αναστάτωση στους «Εκαβίτες» καθώς οι δυο που συνόδεψαν το γιατρό την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, ζήτησαν να εξεταστούν, κάτι που όμως δεν τους επετράπη, καθώς, όπως τους είπαν ,θα πρέπει να εμφανίσουν συμπτώματα πρώτα. Βέβαια, ούτε τέθηκαν σε “καραντίνα” καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Ιατρικός Σύλλογος : “Όχι στην ανθρωποφαγία – Είμαστε σε πόλεμο”

Σε επικοινωνία μας που είχαμε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρη Τζωρτζίνη, μας έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον ασθενή γιατρό για το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός στον ιό ζητώντας παράλληλα να μπει τέλος στην “ανθρωποφαγία” που επικρατεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Συμπλήρωσε, δε, ότι γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή” ενός πολέμου και είναι απόλυτα φυσιολογικό ότι το πρώτο κρούσμα του ιού στην περιοχή αφορά γιατρό. Σχετικά με το χειρισμό του διοικητή του νοσοκομείου ο κ. Τζωρτζίνης τόνισε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του να σχολιάσει, ωστόσο επανέλαβε ότι είμαστε σε πόλεμο και τα όποια λάθη ή σωστά έχουν γίνει θα πρέπει να τα δούμε μετά το τέλος αυτής της περιπέτειας. Κλείνοντας, ζήτησε την κατανόηση και των πολιτών μπροστά στη μάχη που δίνει καθημερινά το ιατρικό προσωπικό σ’ όλη τη χώρα για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Σε αναμονή τουλάχιστον 10 ακόμα ύποπτων περιστατικών

Μέσα σ΄αυτό το κλίμα άγνωστη παραμένει η τύχη 10 ακόμα υπόπτων περιστατικών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς στη χθεσινή του ανακοίνωση το Νοσοκομείο δίνει απάντηση μόνο για 5 περιστατικά από τα 15 που μας ενημέρωσε προχθές ότι είναι τα ύποπτα ο διοικητής του Νοσοκομείου. Άγνωστο παραμένει επίσης το γεγονός, αν μετά τη γνωστοποίηση ότι ο γιατρός της Καρδιολογικής είναι θετικός στον ιό, ελήφθησαν κι άλλα δείγματα από ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του τις προηγούμενες ημέρες. Σε όλα τα παραπάνω με υπευθυνότητα θα έπρεπε να είχε δώσει απαντήσεις ο κ. Μπέζος, βάζοντας τέλος στο “ράδιο αρβύλα”, που, ως είθισται , ακολουθεί σε μικρές πόλεις. Ωστόσο, την ώρα που όλοι οι πολίτες βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο, κάποιοι με τη στάση διασπείρουν και τον πανικό στην κοινωνία. Αντί να αποδείξουν ότι μπορούν να διαχειριστούν τις κρίσεις που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού!

Πηγή: www.tharrosnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις