Συνάντηση συλλόγου "Καθαρή Μάνη" με τον Δήμαρχο για θέματα καθαριότητας

Να προμηθευτεί κομποστοποιητές, κλαδοτεμαχιστές και ηλεκτρικούς εμβυθιζόμενους κάδους σχεδιάζει ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Επίσης, βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας 2 σημείων μεταφόρτωσης, όπου θα μπορούν ελεγχόμενα να εναποτίθενται και ογκώδη απορρίμματα.

Για αυτά τα θέματα ενημερώνει ο σύλλογος “Καθαρή Μάνη”, που το Δ.Σ. του την Πέμπτη μαζί με ενεργά του μέλη του είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Γιανημάρα.

Από την πλευρά του ο σύλλογος κατέθεσε εγγράφως προτάσεις συνεργασίας με το δήμο, όπως συμμετοχή σε καμπάνιες ενημέρωσης των κατοίκων για βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων, διοργάνωση σε τακτική βάση παζαριών ανταλλαγής υλικών αγαθών που δεν χρειαζόμαστε, εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας και διαλογής στην πηγή, συνεργασία με επιχειρήσεις, σχολεία, τουριστικά γραφεία κ.λπ.

Επίσης, ο σύλλογος ενημερώθηκε από το δήμαρχο για την τρέχουσα κατάσταση αποκομιδής των απορριμμάτων και κατέθεσε τα αιτήματά του, ώστε να μην επαναληφθεί η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση συσσώρευση σκουπιδιών του περασμένου καλοκαιριού.

Ακόμα, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Βαβαρούτσος προσκάλεσε το σύλλογο να συμμετέχει στον καθαρισμό της παλιάς γέφυρας της Κοσκάρακας στις 15 Φεβρουαρίου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους αλλοδαπούς εθελοντές του συλλόγου, τους οποίους ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την αγάπη και την προσφορά τους στην Μάνη.

Ο Σύλλογος “Καθαρή Μάνη” εξέφρασε την ελπίδα “η καλή αυτή επικοινωνία που έχουμε με τη νέα δημοτική αρχή, να οδηγήσει σε δράσεις που θα μειώσουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος και θα διδάξουν τους κατοίκους πώς να διαχωρίζουν σωστά τα απορρίμματά τους”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις