Εθελοντικοί καθαρισμοί στη Δυτική Μάνη

Εθελοντικοί καθαρισμοί στη Δυτική Μάνη

Δύο εθελοντικούς καθαρισμούς πραγματοποίησε ο Σύλλογος Καθαρή Μάνη την περασμένη Παρασκευή στη Λαγκάδα σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας, και το Σάββατο 23 Μαΐου στη Σάντοβα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, «έγινε κοπή χόρτων και καθαρισμός της παραλίας και του παραλιακού δρόμου στην Αβία από τις Κιτριές έως την Παλαιόχωρα, καθώς και του χωριού Λαγκάδα. Οι κάτοικοι με χαρά κι ενθουσιασμό συμμετείχαν στον ευπρεπισμό του χώρου, ενώ περαστικοί δήλωσαν ότι καθαρίζουν τακτικά γύρω από τις οικίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση μέσα και γύρω από τους κάδους εξακολουθεί εδώ και δεκαετίες να μην είναι καλή. Ο Σύλλογος, πιστεύοντας στην εφαρμογή των αρχών της Διαλογής στη Πηγή και της Κυκλικής Οικονομίας, έχει προτείνει και στην πρώην, αλλά και στην νυν Δημοτική Αρχή, να γίνει αρωγός στην εκπαίδευση των πολιτών όσον αφορά στην ανακύκλωση, κομποστοποίηση, διαχείριση των προϊόντων κλάδευσης και ογκωδών απορριμμάτων κ.τ.λ. που δυστυχώς ρίπτονται δίπλα στους κάδους.

Επιπλέον, έχει προτείνει την απομάκρυνση των κάδων από κοινόχρηστους χώρους με προτεραιότητα τους χώρους δίπλα από ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχές (παραλίες, φαράγγια), κεντρικούς δρόμους κ.τ.λ.».

Πηγή: https://www.tharrosnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις