Αυστηρό lockdown σε Σπάρτη και Αργολίδα - Όλα τα νέα μέτρα

Τα μέτρα θα ισχύουν από τις 14 Ιαναουρίου

Υπό καθεστώς σκληρού lockdown τίθεται η Αργολίδα και η Σπάρτη. Τα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το TheTOC.gr, λαμβάνονται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς και της ανησυχητικής διασποράς σε μεγάλες ηλικίες.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης σε καθεστώς αυστηρού lockdown μπήκε και η Λέσβος, ακολουθώντας τη Βοιωτία.

Παράλληλα, στο ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται ήδη, και τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα στη δυτική Αττική, ο Δήμος Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι τοπικές κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, καθώς και το νησί της Καλύμνου. Έως και τις 15/1 σε καραντίνα είναι και η τοπική κοινότητα Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν στις δύο περιοχές
  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).
Επίσης προβλέπεται
  • H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.
  • H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/1.

Περισσότερα σε Ειδήσεις